Skip to main content

Πάνω από 3.000 μερίδες σούπα διανεμήθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου (video)

Πρόκειται για μία δράση «διάσωσης τροφής», στο πλαίσιο διεθνών προτάσεων για αξιοποίηση του φαγητού που καθημερινά πετιέται από τις αγορές

Πάνω από 3.000 μερίδες ζεστής χορτόσουπας και κρεατόσουπας διανεμήθηκαν σε όποιον το έχει ανάγκη, στο άγαλμα Βενιζέλου, στο πλαίσιο της δράσης «Save the Food» που διοργανώνει η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Χαραλαμπίδης, πρόκειται για μία δράση «διάσωσης τροφής», στο πλαίσιο διεθνών προτάσεων για αξιοποίηση του φαγητού που καθημερινά πετιέται από τις αγορές τροφίμων.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιείται για πρώτη φορά, ωστόσο οι έμποροι της Αγοράς προσφέρουν σταθερά τρόφιμα, σε δομές και φορείς με κοινωνική δράση. Μάλιστα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΘ, Θεόδωρο Παπαδόπουλο, στο επόμενο διάστημα πρόκειται να δημιουργηθεί ένα περισσότερο οργανωμένο και σταθερό δίκτυο αξιοποίησης των περισσευούμενων τροφίμων από την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με όσους φορείς δείξουν ενδιαφέρον.

Για τον συντονισμό της δράσης θα πραγματοποιηθεί σχετική συνάντηση εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων, στον χώρο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, στις 9 Ιανουαρίου 2018.