Skip to main content

Πάνω από 4.200 παραβάσεις του ορίου ταχύτητας τη Μεγάλη Εβδομάδα

Η Τροχαία πραγματοποίησε 12.962 ελέγχους τη Μεγάλη Εβδομάδα για να διαπιστώσει 4.282 παραβάσεις, από τις οποίες 217 έγιναν στη Θεσσαλονίκη.

Σε έλεγχο 12.962 οχημάτων προχώρησαν τη Μεγάλη Εβδομάδα (2-8/4) τα 645 συνεργεία Τροχαίας σε ολόκληρη την Ελλάδα διαπιστώνοντας 4.282 παραβάσεις για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Οι περισσότερες παραβάσεις που αφορούν στην υπέρβαση του ορίου ταχύτητας σημειώθηκαν, στο οδικό δίκτυο της Ακαρνανίας (482), στο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (420), στο οδικό δίκτυο της Αττικής (309), του Κιλκίς (236) και της Θεσσαλονίκης (217).

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας» που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τροχαίας, με αμείωτη ένταση και με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των χρηστών του οδικού δικτύου και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.