Skip to main content

Πάνω από τις μισές ναυτιλιακές θα ήθελαν να φύγουν από την Ελλάδα

Περισσότερες από τις μισές ναυτιλιακές εταιρείες που έχουν απομείνει επί ελληνικού εδάφους εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις μετεγκατάστασης στο εξωτερικό

Το 56% των ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών, που έχουν την έδρα τους στην Ελλάδα, εξετάζουν τις εναλλακτικές λύσεις που έχουν για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια σκληρή πραγματικότητα, η οποία έχει «μετρηθεί» μάλιστα, πρόσφατα, προκαλώντας πολύ μεγάλη ανησυχία και σκεπτικισμό, αναφορικά με το μέλλον της ναυτιλιακής βιομηχανίας στη χώρα μας, στο προσεχές διάστημα.

Η σχετική έκθεση της Ernst & Young είναι αποκαλυπτική και θα έπρεπε να είναι και εξαιρετικά διδακτική για την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση. Οπως έχει γράψει η Voria.gr, μετακομίσεις εύπορων ελληνικών οικογενειών σε Μονακό, Ντουμπάι κα τελευταία μετατράπηκαν σε κύμα. Το Λονδίνο, λόγω Brexit και απόσυρσης του Non Dom, περνά σε δεύτερη μοίρα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το κακό γίνεται μικρότερο για την περίπτωση της χώρας μας.

Αν περισσότερες από τις μισές ναυτιλιακές που έχουν απομείνει επί ελληνικού εδάφους σκέφτονται πώς θα αποχωρήσουν, τότε οι εξελίξεις για την χώρα μόνο ως ευοίωνες δεν μπορούν να θεωρηθούν.