Skip to main content

Αιχμές Πανούση κατά Βαρουφάκη για εσχάτη προδοσία και επίθεση στη Ζωή

Το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία, τονίζει ο υπουργός.

Αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής απευθύνει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, ο οποίος, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, εξαπολύει βολές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη και της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος» τονίζει.

Ο υπουργός αφήνει αιχμές κατά του Γιάννη Βαρουφάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ' επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β' του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας)".

Για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως "θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό", ενώ για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη υποστηρίζει ότι "έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται".

Στη συνέντευξη του προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα "να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του".

Για την εσωκομματική διαμάχη στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: "Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα".

Μάλιστα, ο κ. Πανούσας ξεσπάει κατά όσων μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ κατακρίνουν τη λειτουργία της Αστυνομίας: "Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, "έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι". Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ.... Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει".