Skip to main content

Παπαδημητρίου: Στη Βουλή έως το τέλος Μαρτίου ο εξωδικαστικός

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, το πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό θα ψηφιστεί από τη Βουλή έως το τέλος Μαρτίου εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου, εγκαινιάζοντας το πρώτο Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ).

Σύμφωνα με τον υπουργό, το πλαίσιο του εξωδικαστικού μηχανισμού θα αποτελέσει μια ασπίδα προστασίας για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που μέσω του πλαισίου θα μπορέσουν να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους σε βιώσιμη κατεύθυνση, μεταδίδει το Euro2day.gr.

Ερωτηθείς για το εάν το κείμενο του νομοσχεδίου φέρει την έγκριση των θεσμών, ο κ.Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κάποια διαφωνία, ωστόσο αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του Euro2day.gr για το εάν υπάρχει συμφωνία για το κούρεμα ή όχι ΦΠΑ και ΦΜΥ. Όπως είπε, η συζήτηση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες και δεν έχει νόημα να το συζητάμε εδώ».

Σε ό,τι αφορά στα ΓΕΥΔ σημείωσε ότι θα δημιουργηθούν σταδιακά 120 ανά την Ελλάδα και θα παρέχουν υπηρεσίες ενημέρωσης προς τους υπερχρεωμένους πολίτες και τις μικρές επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο Φ. Κουρμούσης, ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, τόνισε ότι άνεργοι δανειολήπτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και μπορούν να προσφεύγουν στην υπηρεσία μας, ώστε να πληροφορούνται για τις δυνατότητες που παρέχει το νομικό πλαίσιο.