Skip to main content

Παπαδήμος: Το «ναι» στο ευρώ είναι η σωστή επιλογή

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον της Ελλάδος, τονίζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Είμαι πεπεισμένος ότι το «ναι» στην Ευρώπη και το ευρώ είναι η σωστή επιλογή, υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, σε γραπτή του δήλωση ενόψει του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, εξήγησε, έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον της Ελλάδος.

Όπως υποστήριξε, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα έχει καταλυτικές συνέπειες στην ελληνική οικονομία και κοινωνία – θετικές ή αρνητικές: μπορεί να διαμορφώσει ευνοϊκότερες συνθήκες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που βιώνει η χώρα, αλλά μπορεί να δρομολογήσει δυσμενείς, ραγδαίες και πιθανόν μη αναστρέψιμες εξελίξεις.

«Οι εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι, ουσιαστικά, το πραγματικό διακύβευμα του δημοψηφίσματος αφορά την ισότιμη συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την παραμονή της στην ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Παπαδήμος.

Το αληθινό, συνέχισε, και κρίσιμο ερώτημα που καλείται να απαντήσει ο ελληνικός λαός είναι:

- επιλέγουμε να επιτύχουμε την οικονομική ανάπτυξη, να διασφαλίσουμε τη νομισματική σταθερότητα, να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή και να διατηρήσουμε την εθνική ασφάλεια, συμπορευόμενοι και συνεργαζόμενοι με τους άλλους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στηριζόμενοι στα οφέλη που απορρέουν από ένα ισχυρό νόμισμα, το ευρώ;

- επιλέγουμε την άγονη αντιπαράθεση με τους λαούς και τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που τελικά μπορεί να μας ωθήσει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία, ως μοναχικοί καβαλάρηδες, και που πιθανότατα θα οδηγήσει σε νομισματική αστάθεια, οικονομική δυσπραγία και γεωπολιτική απομόνωση, και σε όσα αυτά συνεπάγονται για την ευημερία της κοινωνίας και την ασφάλεια του έθνους;