Skip to main content

Παπαδημούλης: Ακροδεξιός ο Γεωργιάδης, χουντικός ο Βορίδης

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτούς θα τους είχε πετάξει έξω από την παράταξη γιατί θα τους θεωρούσε άκρα, τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακροδεξιό τον Άδωνι Γεωργιάδη και χουντικό τον Μάκη Βορίδη χαρακτήρισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την εκδήλωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «ορισμένοι στη ΝΔ ξεπλένουν τον ναζισμό».

«Ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιό, τον Αδ. Γεωργιάδη και κορυφαίο τομεάρχη έναν χουντικό, τον Μ. Βορίδη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτούς θα τους είχε πετάξει έξω από την παράταξη γιατί θα τους θεωρούσε άκρα, το ίδιο και ο Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο νεότερος Καραμανλής ο βουλευτής Σερρών», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Καιρός είναι να αρχίσουμε να συζητάμε πως θέλουμε την αντιμνημονιακή Ελλάδα», τόνισε, ενώ  εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ θα παρουσιάσει «τα βήματα που θα εγγυηθούν ώστε αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία που θα βρει τη χώρα με μνημόνια» και να τεθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου της χώρας από αυτά ως τον Αύγουστο του 2018.

Ως προτεραιότητες για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο κ. Παπαδημούλης περιέγραψε ότι είναι «να κλείσει γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις η γ' αξιολόγηση, να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν που θα βοηθήσει την Ελλάδα και η επιτάχυνση των επενδύσεων».

Όπως είπε, «η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και έχει καταφέρει μια σημαντική αύξησή τους. Μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό».

Αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλεται.

Σχετικά με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά πολλές οι φωτιές στη Ζάκυνθο για να τις αποδώσει κανείς μόνο στο φυσικό παράγοντα. Όσους τοπικούς παράγοντες έχω ακούσει αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών».