Skip to main content

Παπαδημούλης για Σκοπιανό: Επαρκής ο χρόνος για να βρεθεί μία λύση

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ για να δοθεί αμοιβαία και αποδεκτή λύση προς το κοινό συμφέρον.

«Η Ευρωομάδα της Αριστεράς αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών μελών της Ε.Ε στηρίζουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις ηγεσίες των δύο κρατών μελών για να δοθεί μία λύση αμοιβαία αποδεκτή και προς το κοινό συμφέρον» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σύμφωνα με το stokokkino.gr, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για το Μακεδονικό κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η Ευρωομάδα της Αριστεράς στις «Ημέρες Μελέτης» που διοργανώνει από τις 5 μέχρι τις 7 Ιούνιου στη Θεσσαλονίκη. Εκτίμησε ακόμη ότι «ο χρόνος μέχρι τη Σύνοδο του Ιουνίου είναι υπερεπαρκής για να βρεθεί λύση».

Η Ευρωπαϊκή Αριστερά και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πρόσθεσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει καταδικάσει τις παραβιάσεις δημοκρατικών δικαιωμάτων στη γειτονική χώρα αλλά και την επιθετικότητα της τουρκικής ηγεσίας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Επιπλέον ανέφερε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Από την πλευρά της η Gabi Zimmer, βουλευτής του Die Linke στη Γερμανία αναφέρθηκε στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη χωρίς να παραλείψει να μιλήσει για την επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την Γενοκτονία των Ποντίων.

«Ξέρουμε ότι η Θεσσαλονίκη έχει δεχτεί ένα μεγάλο μέρος της προσφυγικής κρίσης και είχα εντυπωσιαστεί από την ατμόσφαιρα της πόλης και τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα» δήλωσε η Gabi Zimmer δηλώνοντας ότι η Ευρωομάδα της Αριστεράς σοκαρίστηκε με τα νέα της επίθεσης εναντίον του δημάρχου και για τον λόγο αυτό επιδίωξαν να τον συναντήσουν και εκτός του τυπικού προγράμματος των συζητήσεων στη Θεσσαλονίκη.

«Χρειάζεται περισσότερη αλληλεγγύη από την Ε.Ε.» τόνισε ακόμη, ενώ για την κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία δήλωσε ότι πρέπει να γίνει μια μια δημοκρατική συμμαχία εναντίον του εξτρεμισμού και του εθνικισμού. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ο ρατσισμός δεν θα υπάρχει στην Ευρώπη και δεν θα παραβιάζονται τα δικαιώματα των ανθρώπων» είπε μεταξύ άλλων και επεσήμανε ότι η μάχη ενάντια στον εθνικισμό συνδέεται με τον αγώνα ενάνται στην φτώχεια και υπέρ της αύξησης του κατώτερου μισθού στα κράτη μέλη της Ευρώπης αλλά και σε αυτά που πρόκειται να ενταχθούν.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον των ανθρώπων και οι τρόποι εκείνοι έτσι ώστε να μην φέρνουν απέναντι τους τους μετανάστες. Αν μειωθεί η στήριξη στους μετανάστες δεν θα αυξηθεί η στήριξη στους φτωχούς» ξεκαθάρισε η Gabi Zimmer, τονίζοντας ότι η καταπολέμηση της φτώχειας περνάει μέσα από τον αγώνα για να παρθούν αποφάσεις για την αλλαγή της Ε.Ε. και ενάντια στον αποκλεισμό.

«Ο αγώνας ενάντια στη διεύρυνση των ανισοτήτων και του νεοφιλελευθερισμού είναι ο μόνος δρόμος για να σταματήσει η ενίσχυση ακροδεξίας και η Αριστερά είναι η μόνη επιλογή για να μπει ανάχωμα σε αυτό» δήλωσε από την πλευρά του ο Νεοκλής Σιλικιώτης μέλος του ΑΚΕΛ.