Skip to main content

Παπαδημούλης: Η off shore της Μητσοτάκη εξηγεί την αφωνία της ΝΔ

H σύζυγος του προέδρου της ΝΔ εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική.

Για «αφωνία» της ΝΔ στο ζήτημα της μεγάλης φοροδιαφυγής κάνει λόγο ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με ανάρτηση του στο twitter.

Κάτι τέτοιο, προσθέτει, εξηγείται από την «offshore της κ. Μητσοτάκη».

«Λέξη δεν έχει πει η ΝΔ για την μεγα-φοροδιαφυγή των υπερ-πλουσίων που αποκάλυψαν τα paradise papers. Κι ας την πληρώνει το 99,99% των πολιτών με φόρους κ συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους. Η off shore της κ Μητσοτάκη, εξηγεί την αφωνία. Και ο,τι είναι νόμιμο, δεν είναι κ ηθικό...», ήταν η ανάρτηση του κ. Παπαδημούλη.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers ως μέτοχος κατά 50% offshore εταιρείας με έδρα τα νησιά Κέιμαν στην Καραϊβική, την περίοδο που ήταν σε διάσταση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σε απάντησή της, η κυρία Μητσοτάκη αναφέρει ότι η εν λόγω εταιρεία ήταν ο investment manager σε αλλοδαπό αμοιβαίο κεφάλαιο, με επενδυτές ξένες τράπεζες και ξένους θεσμικούς επενδυτές και προσθέτει ότι στη διετία που ήταν ενεργό το αμοιβαίο κεφάλαιο (Ιούνιος 2010- Ιούνιος 2012), λόγω της οικονομικής κρίσης, είχε αρνητικά αποτελέσματα (δείτε εδώ).