Skip to main content

Παπαδημούλης: Θα χρειαστούν χρόνια για να μειωθεί η ανεργία

Ο αντιπρόεδρος του Ε/Κ τόνισε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα αναγκαστούν να ψηφίσουν το μέρισμα όταν θα έρθει στη Βουλή.

Θα χρειαστούν χρόνια για να μειωθεί η ανεργία, θα χρειαστούν χρόνια για να φθάσουμε στο επίπεδο ζωής πριν την χρεοκοπία, πριν τα μνημόνια, ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο «Ε».

Πάντως, και το 2017, όπως είπε, θα κλείσει με υπέρβαση ο προϋπολογισμός.

«Τον Αύγουστο του 2018 η Ελλάδα θα βγει από τα μνημόνια. Στόχος μας είναι να βγούμε με όσο πιο καθαρό τρόπο γίνεται», υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης και συμπλήρωσε:

«Φέτος δίνουμε υψηλότερο κοινωνικό μέρισμα σε σχέση με πέρυσι, ένα μέρισμα το οποίο έχει πάρει το πράσινο φως από την Κομισιόν. Θα αναγκαστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να το ψηφίσουν όταν θα έρθει στη Βουλή».

Τέλος, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πως δεν είναι ικανοποιημένος από τα ποσά που πήρε η κυβέρνηση από την φοροδιαφυγή.

«Χρειάζεται επιτάχυνση της αποτελεσματικότητας της ελληνικής διοίκησης για να πάρουμε μεγαλύτερα ποσά», τόνισε χαρακτηριστικά.