Skip to main content

Παπαγεωργίου: Oι Έλληνες πολίτες εκπέμπουμε καθημερινά SOS!

Είναι φανερό πως ο Πρωθυπουργός είναι όχι μόνο ανίκανος να προσελκύσει επενδύσεις αλλά διώχνει και τις υπάρχουσες εταιρείες, είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Oι Έλληνες πολίτες εκπέμπουμε καθημερινά SOS! Χάνουμε τις δουλειές μας, ζούμε σε ένα αβέβαιο περιβάλλον που δεν μπορούμε να προγραμματίσουμε το μέλλον μας, αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους φόρους και βιώνουμε ένα καθημερινό δράμα. Την ίδια στιγμή οι νέοι θέλουμε να δουλέψουμε και δεν μπορούμε να βρουμε μία αξιοπρεπή εργασία... Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο».

Τα παραπάνω δήλωσε ο Ιωάννης Παπαγεωργίου, οικονομολόγος και πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις αρνητικές επιχειρηματικές εξελίξεις στην ελληνική αγορά.

«Μπορεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ να ισχυρίστηκε πως μετέβαλε τις απόψεις του και τώρα είναι ένας φίλος των επενδύσεων αλλά η πραγματικότητα -ήδη από την επόμενη μέρα- τον διαψεύδει με τον χειρότερο τρόπο», επεσήμανε ο κ. Παπαγεωργίου και συνέχισε:

«Μετά τις παλινωδίες της Κυβέρνησης στο θέμα της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής και την απόσυρση του επενδυτικού Fund του Κατάρ, δύο νέες αποφάσεις κλονίζουν την ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η πολυεθνική Unilever πούλησε το ελληνικό brand ''Ελαίς'' αλλά και το ''Βιτάμ'' -μεταξύ άλλων- δημιουργώντας ανασφάλεια στους εργαζομένους την ίδια στιγμή, που και η ιταλική Froneri έκλεισε το εργοστάσιο παγωτού στην Αθήνα με αποτέλεσμα 110 συμπολίτες μας να μείνουν άνεργοι».

«Μάλιστα η εταιρεία Froneri Hellas σημειώνει πως η απόφαση της να κλείσει το εργοστάσιο στον Ταύρο είναι αποτέλεσμα των επικρατουσών δυσμενών συνθηκών στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.

«Είναι πλέον φανερό πως ο Πρωθυπουργός είναι όχι μόνο ανίκανος να προσελκύσει επενδύσεις αλλά ''καταφέρνει'' να διώχνει και τις υπάρχουσες εταιρείες από την Ελλάδα», υποστήριξε και κατέληξε:

«Δεν ξέρουμε, εάν πρόκειται για ιδεοληψία, αβελτηρία ή ανικανότητα αλλά οι άνθρωποι...''δεν το 'χουν''! Ας κάνουν την χάρη στην χώρα να παραιτηθούν, ώστε να αναλάβει μία κυβέρνηση, που γνωρίζει πως να προσελκύει επενδύσεις, για να αναζωογονηθεί η ελληνική αγορά και να σταματήσουν να μένουν εργαζόμενοι στο δρόμο».