Skip to main content

Παπαϊωάννου: Τα πάντα για τον Ηρακλή, ο Γκαγκάτσης κινεί τα νήματα

O σύμβουλος της διοίκησης του «κυανόλευκου» ποδοσφαιρικού τμήματος τόνισε πως ο σύλλογος κοιτάζει μονάχα την άνοδο στη Football League

Για την πιθανότητα κατάργησης της ποινής του υποβιβασμού και αλλαγής των κανονισμών για το ζήτημα των αδειοδοτήσεων -με τους οποίους είχε υποβιβαστεί πέρσι ο Ηρακλής- μίλησε στον ρ/σ «Metropolis», ο Λάκης Παπαϊωάννου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο σύμβουλος της διοίκησης του «κυανόλευκου» ποδοσφαιρικού τμήματος:

«Αυτήν την περίοδο είμαστε επικεντρωμένοι στους αγώνες με την Αλεξάνδρεια και τον Eδεσσαϊκό για πάρουμε την πρωτιά και να μπούμε στα πλέι οφ ανόδου στη Football League. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα και δεν αποσπά την προσοχή κανενός μας. Από εκεί και πέρα είδαμε μια ανακοίνωση του Λεβαδειακού που δεν λέει τίποτα για την ταμπακιέρα. Ουσιαστικά είναι μια ανακοίνωση σαν απολογούμενος γιατί κάναμε μία καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας για παράγοντες οι οποίοι έχουν καταδικαστεί στα ποινικά δικαστήρια, όπως οι κ.κ Κομπότης, Μπάκος, Μποροβήλος.

Στο εξής ότι έχει να κάνει με το θέμα της αδειοδότησης, ο Ηρακλής πέρσι δεν έπεσε από τον νόμο αλλά γιατί η Super League με εισήγηση του τεχνικού της συμβούλου ψήφισε κατά του Ηρακλή, όπως και αρκετές. Αν ψήφιζα εγώ κατά μιας ομάδας της Θεσσαλονίκης δε θα μπορούσα να κυκλοφορήσω στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη στιγμή, ποιος είναι αυτός που κινεί τα νήματα για να γίνει αυτό με τον Παναθηναϊκό, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα αφού είναι ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης από πλευράς Super League ενημέρωσε τον Υπουργό και στη συνέχεια θα πάνε και στον κ. Γραμμένο.

Έτσι είναι η διαδικασία και λένε να ψηφίσουν οι ομάδες. Σε ό,τι έχει να κάνει με το νόμο πέρσι που έπεσε ο Ηρακλής, ποιος ήξερε αν πληρώθηκε ή όχι ο Πουρτουλίδης; Ποιος ενημέρωσε τον Κομπότη; Προφανώς κάποιος μέσα από τη Super League. Είμαι σίγουρος 100% ότι είναι ο Γκαγκάτσης, αυτός κινεί τα νήματα είναι διευθύνων σύμβουλος. Όταν γίνεται για να γλιτώσει κάποιος, καλώς γίνεται. Αν είναι για τον Ηρακλή είναι αμέσως καταδικαστέο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει.

Αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο ταλανίζεται από κάθε πλευρά ακούω «μέτρα, μέτρα, μέτρα» και τίποτα δε γίνεται. Αν δεν σπάσουμε αυγά δεν κάνουμε τίποτα. Ολοι ασχολούνται με το ποιος διαιτητής κληρώθηκε και πώς θα παίξει. Άνθρωποι είναι κι αυτοί, σκεφτείτε ότι τους παίρνουν συνέχεια τηλέφωνα. Πρέπει να έχουμε επαγγελματίες διαιτητές και αν παράγοντας τους παίρνει τηλέφωνο να διώκεται αμέσως. Δεν υπάρχει άλλη λύση.

Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, δεν πρέπει μέσα στα χίλια μύρια προβλήματα διχαστούμε στους μεν και τους δε. Ζούμε στην Ελλάδα και είμαστε όλοι Ελληνες και πατριώτες.

Ό,τι αφορά τον Ηρακλή, δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω, θα κάνουμε οτιδήποτε περνάει από το χέρι μας. Στείλαμε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την καταδίκη του Αστέρα και του Λεβαδειακού στην Επιτροπή Δεοντολογίας που ορίζεται από τη FIFA».