Skip to main content

Ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα παράταση στις δηλώσεις από Παπανάτσιου

Αν οι υπηρεσίες ζητήσουν παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, θα δοθεί, δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης μετά τη Δευτέρα 17 Ιουλίου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, σε περίπτωση που οι υπηρεσίες εκτιμήσουν ότι πρέπει να δοθεί παράταση.

«Aυτήν τη στιγμή έχουν κατατεθεί 5.600.000 φορολογικές δηλώσεις. Είναι πολύ μικρός ο αριθμός αυτών που αναμένονται. Από την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για το σύστημα και αν θα αντέξει τις δηλώσεις, δεν υπάρχει κάποιο θέμα, πιστεύουν ότι τα συστήματα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν» ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, για τα προβλήματα που υπάρχουν με τις δηλώσεις των αγροτών «θα βγει μία συγκεκριμένη ανακοίνωση για το πώς θα δοθεί κάποια λύση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση παράτασης για τις φορολογικές δηλώσεις των αγροτών, αν τα ζητήματα λυθούν».

Ερωτηθείσα εάν πέραν της πάγιας ρύθμισης των 12 δόσεων σχεδιάζει άλλη ρύθμιση για τις φορολογικές και άλλες οφειλές, η κ. Παπανάτσιου απάντησε πως εκείνο που σχεδιάζεται, αυτήν τη στιγμή, έχει να κάνει μόνο με τον εξωδικαστικό μηχανισμό. Πρόσθσε πως από το υπουργείο Εργασίας υπάρχει κάποια ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία... αφού ολοκληρωθεί πρώτα από όλα ο εξωδικαστικός, «από εκεί και μετά, θα δούμε τι υπόλοιπο θα έχει μείνει, θα εκτιμήσουμε κάποια πράγματα, θα δούμε πώς θα έχει πάει και θα δούμε αν χρειάζεται να κάνουμε κάποια ρύθμιση για μεγαλύτερες δόσεις».

Για τα τέλη κυκλοφορίας του 2018, η κ. Παπανάτσιου σημείωσε ότι οι αλλαγές που εξετάζονται έχουν να κάνουν με την άμβλυνση της διαφοράς μεταξύ των κατηγοριών στα τέλη κυκλοφορίας, που υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό και πως ο στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να μειωθεί η επιβάρυνση στα παλιά οχήματα με κινητήρες άνω των 1.929 κυβικών εκατοστών, ώστε οι ιδιοκτήτες τους να τα βγάλουν από τη φορολογική ακινησία.