Skip to main content

Παπανδρέου: Διαχειριστές ενός αμαρτωλού παρελθόντος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ΝΔ

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι στρατηγική επιδίωξη του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών ήταν και παραμένει η συνολική αλλαγή της χώρας.

Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε με δριμύτητα κριτική στη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και τη ΝΔ, κατηγορώντας τα κόμματα αυτά πως νοιάζονται μόνο για την παραμονή και την κατάληψη της εξουσίας.

Ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι στρατηγική επιδίωξη του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών ήταν και παραμένει η συνολική αλλαγή της χώρας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας το βράδυ σε στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενόψει της συνδιάσκεψης που οργανώνεται στις αρχές Ιουνίου, τόνισε ότι «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και η Δεξιά είναι τόσο ίδιοι, που συνδιαλέγονται με τα συμφέροντα και υπερασπίζονται το πελατειακό κράτος». «Είναι διαχειριστές ενός αμαρτωλού παρελθόντος», συμπλήρωσε.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών , με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή, ανέφερε ότι «τα δίνουν όλα για την εξουσία». Ειδικότερα κατέκρινε την κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση που έκανε, λέγοντας ότι θα διδάσκεται ως η διαπραγμάτευση κάποιου που δίνει τα πάντα και χάνει ακόμα περισσότερα.

Ο κ. Παπανδρέου υπερασπίστηκε τους χειρισμούς της κυβέρνησής του με τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε και απάντησε στην κριτική που δέχεται για επιλογές που έκανε.

«Πήρα δύσκολες αποφάσεις και η απόφαση για το δημοψήφισμα έγινε για εθνικούς λόγους, για να σώσουμε τη χώρα. Όσο για τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, ο κ. Σαμαράς είχε επίμονη άρνηση αν δεν συμμετείχε ο κ. Καρατζαφέρης. Στο τέλος του 2014 άφησε αδιαπραγμάτευτη τη χώρα διευκολύνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε.