Skip to main content

Παπανδρέου: Έφερε πνεύμα αλλαγής ο Μπουτάρης

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γ. Παπανδρέου, μαζί με τον γ.γ. Λούις Αγιάλα και ηγέτες ή εκπροσώπους σοσιαλιστικών κομμάτων της Ν. Ευ

Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου, μαζί με τον γ.γ. Λούις Αγιάλα και ηγέτες ή εκπροσώπους σοσιαλιστικών κομμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η νέα δυναμική για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Βαλκάνια, καθώς το 2014 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την έναρξη του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η συνεργασία μεταξύ των χωρών και των λαών της Βαλκανικής είναι ο καθοριστικός παράγοντας για να ξεπεραστούν οι όποιες αδυναμίες και δυσκολίες στα Βαλκάνια και τα σοσιαλιστικά κόμματα της περιοχής αναδεικνύουν τις δυνατότητες συνεργασίας, επισήμανε ο κ. Παπανδρέου και υπογράμμισε: «Όταν είμαστε ενωμένοι στα Βαλκάνια έχουμε ισχυρή φωνή και όταν είμαστε κατακερματισμένοι γινόμαστε πιόνια στη σκακιέρα των μεγάλων δυνάμεων».

Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι το 2012 είναι ιστορική χρονιά, επειδή συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της και εξήρε τις προσπάθειες του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, που σχετίζονται με τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης, ενώ τον χαρακτήρισε «καινοτόμο» και ως επιχειρηματία και ως δήμαρχο, διότι έφερε πνεύμα αλλαγών στη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ανάπτυξης συνεργασιών στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης στα Βαλκάνια και κάλεσε τον κ. Μπουτάρη να αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Μπουτάρης είπε ότι αισθάνεται τιμή για την επίσκεψη και δήλωσε πως νιώθει υπερήφανος γιατί είναι στο πνεύμα των προσπαθειών του για την ανάδειξη της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της Θεσσαλονίκης. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος.