Skip to main content

Παπανδρέου: «Η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει»

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών βάζει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου,τονίζοντας ότι όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Τέλος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών βάζει ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου,τονίζοντας ότι όσοι μιλούν για πρόωρες εκλογές στην παρούσα συγκυρία λειτουργούν ανεύθυνα και θέλουν να σύρουν τη χώρα σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ.  Παπανδρέου  σημειώνει ότι η χώρα δίνει κρίσιμη μάχη και καταλογίζει στη Νέα Δημοκρατία ανεύθυνη στάση.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον Αντώνη Σαμαρά ο πρωθυπουργός δηλώνει ότι «έχει την πολυτέλεια να πολιτεύεται ανεύθυνα, γιατί εμείς πράξαμε υπεύθυνα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συναίνεση, είπε «θα επιμείνω αν και δεν τρέφω ιδιαίτερες ελπίδες ότι θα αλλάξει η ανεύθυνη στάση της ΝΔ» και πρόσθεσε ότι «κάποιοι έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν τον πατριωτισμό μου, ενώ πήρα στις πλάτες μου αμαρτίες άλλων για να μη ζήσει η χώρα μία τραγωδία».

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει» και σημειώνει ότι «είμαστε στη φάση εξεύρεσης μακροπρόθεσμης ανάσας στο χρέος. Σε αυτή τη δύσκολη διαπραγμάτευση δε χωρούν φωνές που καλλιεργούν το φόβο και ποντάρουν στην αποτυχία».

Σχολιάζοντας την έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη, αναφέρει ότι «είναι ώρα να ξυπνήσει η Ευρώπη».

Μάλιστα, τονίζει ότι «είναι η πρώτη φορά που στην Ευρώπη τίθεται στο τραπέζι η μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους για τον έλληνα πολίτη και αυτό αποτελεί πολύ θετική εξέλιξη».

Αναφερόμενος στη διαφθορά, δεσμεύεται «να χτυπηθούν αλύπητα» οι όποιες νησίδες παρανομίας υφίστανται στη χώρα και τόνισε ότι προϋπόθεση για βιώσιμη ανάπτυξη είναι να γίνει το ίδιο το κράτος μοχλός ανάπτυξης, να σπάσει η γραφειοκρατία, να ολοκληρωθούν όλες οι μεταρρυθμίσεις.

Για το δημοψήφισμα, απέρριψε τα περί τεχνάσματος, λέγοντας ότι στόχος είναι να οδηγήσει σε νέες δημοκρατικές κατακτήσεις για τους πολίτες.

Για τα περιστατικά βίας εναντίον πολιτικών είπε ότι κατανοεί οποιαδήποτε αμφισβήτηση, αλλά δε δέχεται την επίθεση στους πιο βασικούς δημοκρατικούς θεσμούς.