Skip to main content

Παπανδρέου προς Θεοδωράκη: Σταύρο, σε θέλουμε συνοδοιπόρο

Ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν στη θέση μας το 2010 όλοι αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης, είπε ο πρόεδρος του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ..

«Η Ελλάδα θα είχε περάσει προ πολλού τον κάβο αν υπήρχε συναίνεση», δήλωσε από το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, είπε «Σταύρο σε θέλουμε συνοδοιπόρο στη μάχη για τη Μεταπελατειακή Ελλάδα».

Όπως είπε, «στην κορύφωση του μίσους φωνάζαμε για συνεργασία. Στην κορύφωση του διχασμού για δημοψήφισμα».

Ο πρώην πρωθυπουργός κατήγγειλε ότι «η αλήθεια διασύρθηκε από ένα οικονομικό κατεστημένο που δεν θέλει να φανούν τα αίτια της κρίσης».

«Πολλοί ρωτούν ποιοι είμαστε. Είμαστε η μόνη πραγματική αριστερά που γνώρισε ο τόπος», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, ενώ στάθηκε στην ανάγκη συναίνεσης για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι οραματίζεται μια παράταξη του ορθολογισμού, του μέτρου και της αλήθειας.

Παραδέχθηκε ότι «πονέσαμε ζητώντας θυσίες από τον ελληνικό λαό», ενώ τόνισε πως «ούτε μία ώρα δεν θα άντεχαν στη θέση μας το 2010 όλοι αυτοί που μας έκαναν και μαθήματα διαπραγμάτευσης. Το απέδειξαν όταν έγιναν κυβέρνηση».

«Μόνο η δική μας παράταξη μπορεί να αποτελέσει άξονα πολιτικού ορθολογισμού στη χώρα», σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.