Skip to main content

Παπανδρέου: Συνεργασία προοδευτικών δυνάμεων για έξοδο από την κρίση

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών επεσήμανε την αναγκαιότητα του να γίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ένα «εργαστήρι» παραγωγής πολιτικών

«Συνεννόηση δεν σημαίνει υποχώρηση και πάση θυσία κυβέρνηση. Δεν επιθυμούμε να είμαστε ένας "τρίτος πόλος", αλλά ο κυρίαρχος πόλος και στις δικές μας προτάσεις πρέπει να απαντήσουν οι άλλες πολιτικές δυνάμεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του στην 1η Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και πρώην πρωθυπουργός, επεσήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα του να γίνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη ένα «εργαστήρι» παραγωγής πολιτικών με προοδευτικό πρόσημο, και ανέφερε ότι η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων, την θεμελίωση ισχυρών θεσμών, την χρήση των σύγχρονων τεχνικών στην διακυβέρνηση της χώρας καθώς και η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας.

Ο κ. Παπανδρέου είπε, επίσης, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη διαθέτει το «Σχέδιο Ελλάδα», αλλά και τις οργανωτικές βάσεις ώστε να καταστεί ο κυρίαρχος πόλος των προοδευτικών δυνάμεων στην χώρα.