Skip to main content

Παπαγγελόπουλος: Μνημείο υποκρισίας οι καταγγελίες Τσατάνη

«Από το κείμενο της αναφοράς της κ. Τσατάνη αποδεικνύεται ότι ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν», είπε στην Επιτροπή Θεσμών-Διαφάνειας

Μνημείο υποκρισίας, ανακρίβειας και ψευδολογίας χαρακτήρισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόσο τις καταγγελίες της εισαγγελέως Τσατάνη για παρέμβασή του στο έργο της όσο και τις αιχμές για το θέμα των προαγωγών δικαστικών, μιλώντας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Από το κείμενο της αναφοράς της κ. Τσατάνη αποδεικνύεται ότι ήταν μια ερασιτεχνική προσπάθεια να με σπιλώσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι η κ. Τσατάνη έχει υποβάλει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, χαρακτήρισε μνημείο υποκρισίας και όσα αναφέρονται περί πρωτόγνωρης παρέμβασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις προαγωγές των δικαστών, απορρίπτοντας σχετικές κατηγορίες της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε τα προηγούμενα χρόνια ήταν μακροβούτι.

«Αν έγινε βουτιά τώρα, όπως ισχυρίζεται, στο παρελθόν έγινε μακροβούτι. Υποστηρίζεται από την αντιπολίτευση ότι έγιναν παρεμβάσεις για τις προαγωγές στα 4 Ανώτατα Δικαστήρια. Έχω κατάλογο της προηγούμενης κυβέρνησης που για ένα πρόσωπα έγιναν 11 παραλείψεις. Είναι υποκριτικά τα όσα αναφέρονται» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επανέλαβε όσα είχε πει και στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση των πολιτικών αρχηγών, απορρίπτοντας ισχυρισμούς περί παρεμβάσεων τού υπουργείου, οι αρμοδιότητες του οποίου, όπως είπε, είναι πολύ περιορισμένες και ορίζονται ρητά από το Σύνταγμα σε ό,τι αφορά τις απονομές δικαιοσύνης. Επιφυλάχθηκε δε, να δώσει περαιτέρω απαντήσεις μετά τις ερωτήσεις των μελών της Επιτροπής.

Η Επιτροπή συμφώνησε ότι, εφόσον κριθεί αναγκαία η παρουσία και άλλων προσώπων, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με ερωτήσεις βουλευτών προς την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.