Skip to main content

Παπανικολάου:Δωρεά συσκευής υπερήχων του Συλλόγου Γυναικών «Θερμαΐδες»

Πρόκειται για μια πολύτιμη συσκευή με δύο κεφαλές, η οποία αφορά ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στην κατηγορία υψηλού περιεγχειρητικού κινδύνου.

Στη δωρεά συσκευής υπερήχων για περιφερικούς αποκλεισμούς άνω και κάτω άκρων στο Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παπανικολάου προέβησε ο Σύλλογος Γυναικών «Θερμαΐδες».

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου στις 10:00 η Διοίκηση του Νοσοκομείου μαζί με τους διευθυντές της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας υποδέχτηκαν την Πρόεδρο, Ολγα Τσιμισκή-Ηρακλείδη και τα μέλη του συλλόγου «Θερμαΐδες» στην εκδήλωση παραλαβής της δωρεάς.

Πρόκειται για μια πολύτιμη συσκευή με δύο κεφαλές, η οποία αφορά ασθενείς και ιδιαίτερα εκείνους που ανήκουν στην κατηγορία υψηλού περιεγχειρητικού κινδύνου και πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση (ορθοπεδικοί, αγγειοχειρουργικοί ασθενείς και άλλοι). Το όφελος της δε εστιάζει κυρίως στους γηριατρικούς ασθενείς καθώς στις περιπτώσεις που είναι επιβαρυντική η διαδικασία της γενικής αναισθησίας, οι επεμβατικές πράξεις γίνονται με περιοχική αναισθησία μόνο των άκρων. Κατά συνέπεια αποτρέπεται η νοσηλεία του ηλικιωμένου ασθενή σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, κάτι που μπορεί να επιβαρύνει την υγεία του. Η ανάρρωση δε είναι ταχεία και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει πολύ πιο σύντομα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κ. Εμμανουηλίδης ευχαρίστησε θερμά το σύλλογο «Θερμαΐδες» για την πρωτοβουλία και υλοποίηση της προσφοράς τους προς το Αναισθησιολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου και συνεχάρη την Πρόεδρο, κα Τσιμισκή και όλα τα μέλη για την επιμονή και υπομονή με την οποία επιτελούν το έργο τους. Επεσήμανε τη διττή σημασία της δωρεάς της εν λόγω συσκευής υπερήχων για περιφερικούς αποκλεισμούς άνω και κάτω άκρων καθώς στηρίζεται η επιστημονική κοινότητα αλλά κυρίως, ο πιο σημαντικός αποδέκτης της προσπάθειας αυτής: ο ασθενής. Η δωρεά προς το Νοσοκομείο συνιστά κοινό τόπο για την έναρξη συνεργασίας με στόχο την προαγωγή της υγείας και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η Πρόεδρος, Τσιμισκή με τη σειρά της παρουσίασε το έργο του συλλόγου «Θερμαϊδες», καθώς επί σειρά ετών υλοποιούνται δράσεις για την υγεία με άξονα τη γυναίκα και το παιδί.