Skip to main content

Παπαρήγα: Να μην προχωρήσει το ΠΔ για τα εργασιακά

Να στείλει η κυβέρνηση στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας για τα εργασιακά και να μην προχωρήσει στη διαδικασία Προεδρικού Διατάγματος ζήτησε σήμερα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, μετά τη συνάντη
 Να στείλει η κυβέρνηση στη Βουλή το κείμενο της συμφωνίας για τα εργασιακά και να μην προχωρήσει στη διαδικασία Προεδρικού Διατάγματος ζήτησε σήμερα η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

«Για πρώτη φορά Προεδρικό Διάταγμα μπαίνει σε διαβούλευση στους φορείς και γενικότερα στην κοινωνία, πριν πάει το κείμενο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Δεν έχει καμία θέση να γίνει αυτό Προεδρικό Διάταγμα. Πρέπει να το στείλει η κυβέρνηση στη Βουλή, σαν στοιχείο του νόμου για το Ασφαλιστικό. Βεβαίως, πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή και να καταψηφιστεί, να μην κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μην μπλέκει την όλη κατάσταση, κάτω από φόβο και πανικό για τη γενική κατακραυγή», δήλωσε η κα Παπαρήγα.

Και σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, καθώς «δικό της είναι το σχέδιο, μέσα στο μνημόνιο είναι, τα έχει συμφωνήσει, να αντιμετωπίσει, λοιπόν, για άλλη μια φορά στην Βουλή, αλλά και κυρίως στους δρόμους, τη λαϊκή κατακραυγή».

Η ΓΓ του ΚΚΕ τόνισε ακόμη ότι «εάν η κυβέρνηση δεν ακούσει αυτό το πράγμα, φέρνει τον καθένα μπροστά στην ευθύνη του και αναμφισβήτητα και για τον ελληνικό λαό θα θεωρείται υπεύθυνος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Κληθείσα να σχολιάσει τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά, η κα Παπαρήγα δήλωσε: «Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν υιοθετήσει όλη τη λογική της κυβέρνησης και τη λογική του μνημονίου. Βέβαια, κάτω από τη λαϊκή πίεση, ο καθένας προσπαθεί να πάρει αποστάσεις και ενδεχομένως η λαϊκή κατακραυγή να οδηγήσει και σε περιορισμό του αριθμού των βουλευτών. Εμείς αυτές τις αντιδράσεις τις θέλουμε να είναι καθαρές και ειλικρινείς, ανεξάρτητα από τη βουλευτική έδρα και να μην είναι κάτω από τον φόβο ενός λαϊκού στραπάτσου. Να είναι συνειδητή επιλογή».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών, η κα Παπαρήγα ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει ότι κάτι τέτοιο είναι εντελώς έξω από τα πράγματα και πρόσθεσε: «Είναι πιθανό να γίνουν. Αλλά είτε γίνουν εθνικές εκλογές, είτε όχι, και μόνο ο ΄Καλλικράτης΄ που υπάρχει είναι μεγάλη ευκαιρία να γίνει κάτι διαφορετικό. Γιατί ο ελληνικός λαός τιμωρήθηκε για την ψήφο του 2009. Τιμωρήθηκαν αυτοί που νόμισαν ότι με την αποχή θα συνετίσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Είναι ευκαιρία ο ΄Καλλικράτης΄ να είναι η μεγάλη καταδίκη, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της ΝΔ και των κομμάτων εκείνων που διαχειρίστηκαν και κυρίως πολιτεύονται με βάση τα συμφέροντα των επιχειρηματιών».