Skip to main content

Παπαθεοδώρου: Ανεπίτρεπτη η διακοπή, δεν παίζουν μόνο δύο ομάδες

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ εξαπέλυσε πυρά για τη διακοπή λόγω ΠΑΟ-ΟΣΦΠ ενώ τόνισε πως στόχος της ομάδας είναι να τερματίσει όσο πιο ψηλά γίνεται

Για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αλλά και για τη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού μίλησε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»:

Για την νίκη επί της ΑΕΚ: «Σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχαμε τον έλεγχο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά είχαμε κάποια προβλήματα στην άμυνα.

Στη συνέχεια περιορίσαμε το ατομικό ταλέντο των παικτών της ΑΕΚ, είχαμε καλές αποφάσεις στην επίθεση και σταθερό σκοράρισμα και στα 40 λεπτά. Έτσι κερδίσαμε το χθεσινό παιχνίδι».

Για τις απουσίες: «Οι απουσίες ήταν σημαντικές. Είχαμε συζητήσει πριν το ματς ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους υπόλοιπους παίκτες και με τον τρόπο που παίξαμε φάνηκε εύκολο. Η ΑΕΚ προσπάθησε να αντιδράσει στα τελευταία 15 λεπτά, παίζοντας πιο δυνατά στην άμυνά της».

Για τον στόχο της ομάδας: «Στόχος να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Κάθε παιχνίδι έχει ξεχωριστή σημασία. Έχουμε καλό ρυθμό αυτοπεποίθησης, θέλουμε να τερματίσουμε στις πρώτες 4 θέσεις».

Για την εξέλιξη του ΠΑΟΚ στην πορεία της σεζόν: «Μέσα από τέτοιες νίκες, η ωρίμανση έρχεται πιο γρήγορα, δίνουν τα σημάδια για τις δυνατότητες που έχουμε. Όσο η χρονιά προχωρά έχουμε δείξει πολλά σημάδια βελτίωσης, κάθε μήνα και καλύτερα. Η εξέλιξη που περιμέναμε, συνεχίζεται και μας κάνει να νιώθουμε πιο δυνατοί ενόψει της συνέχειας.

Η ομάδα χτίζει κάποια πράγματα με βάση τα προβλήματα που είχε. Είναι σημαντικό να διαπιστώσεις να τα λάθη σου και να το διορθώνεις. Αυτό είναι το πιο σημαντικό στοιχείο, ότι η ομάδα εξελίσσεται».

Για την νίκη επί της ΑΕΚ και την συνέχεια του πρωταθλήματος: «Για να πάρει ουσιαστική βαθμολογική σημασία η νίκη μας επί της ΑΕΚ, πρέπει να κερδίσουμε το Λαύριο, που ειναι μια πολύ καλή ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι, θα κάνουμε τα πάντα για τη νίκη».

Για τα αγωνιστικά πλεονεκτήματα της ομάδας: «Έχουμε πολλά καλά χαρακτηριστικά ως ομάδα. Το σημαντικότερο είναι ότι όλοι κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Έχουμε τους ίδιους στόχους, όλοι θέλουν να εξελιχθούν. Έχουμε ένα κοινό σημείο επαφής και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Για το τι χρειάζεται βελτίωση: «Προσπαθούμε να περιορίσουμε τα αδύνατά σημεια μας. Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έχει πλέον ένα παιχνίδι την εβδομάδα και γι' αυτό νομίζω υπάρχει αυτή η βελτίωση».

Για το τι ήταν αυτό που άλλαξε την εικόνα του ΠΑΟΚ: «Υπάρχουν δυο σταυροδρόμια για μας όσον αφορά τη βελτίωση μας. Το πρώτο είναι μετά το Δεκέμβρη, όταν άλλαξαν πολλά στο παιχνίδι μας.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά την έλευση του Πέτεγουεϊ. Μπήκε ένας παίκτης που έπρεπε να προσαρμοστεί. Όσον αφορά την εικόνα μας, αλλάξαμε από το δεύτερο αγώνα με την Καρσίγιακα. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο καλύτερο σημείο λειτουργίας του και αμυντικά και επιθετικά».

Για το τι κρατάει ως τώρα από την σεζόν: «Η εμπειρία αυτής της χρονιά είναι σημαντική και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δεν θα αλλάξει δραματικά κάτι. Οι ομάδες με πολλές αγωνιστικές υποχρεώσεις έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Δεν μπορείς να κρατήσει τα δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη με την ίδια διάρκεια. Θα πρέπει να βρούμε γρηγορότερα την κατάλληλη χημεία. Μπορούμε να βρούμε λύσεις και να έχουμε πιο γρήγορα καλη παρουσία».

Για την παρουσία του κόσμου: «Στο γήπεδο μας χρειαζόμαστε τον κόσμο μας. Δεν πρέπει να τον παρακαλέσεις, απλα να τον κερδίσεις. Μια ομάδα για να κάνει σερι 6 νικών σημειώνει ότι κάνει κάτι πολύ καλά. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας για να μας δώσει ώθηση».

Για τον χρόνο που χρειάστηκε η ομάδα του: «Όλοι χρειαζόμαστε το χρόνο μας, οι παίκτες και ο προπονητής.ο χρόνος ο καλύτερος σύμμαχος. Υπάρχει πολύ καλή επαφή και ανταπόκριση από τα παιδιά. Βοήθησαν οι μεγάλες νίκες και είμαστε σε πολύ καλό σημείο. Όλοι νιώθουν χαρούμενοι. Το σημαντικό είναι ότι αντιδράσαμε στις δύσκολες καταστάσεις».

Για τη νέα μεγάλη διακοπή που ακολουθεί: «Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που συμβαίνει. Δεν παίζουν μόνο δύο ομάδες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός και στις υπόλοιπες ομάδες».

Όσον αφορά την κατάσταση των Τζόουνς και Κόνιαρη: «Με επιφύλαξη δεν είναι κάτι σοβαρό του Τζοουνς μετά και την μαγνητική που έκανε. Ο Αντώνης αναρρώνει και πιστεύω θα είναι έτοιμος για τον αγώνα με το Λαύριο. Περιμένουμε την εκτίμηση των γιατρών».