Skip to main content

Παπαθεοδώρου:Η κοινωνία του Ωραιοκάστρου να ζητήσει παραίτηση δημάρχου

Είναι αναγκαίο η κοινωνία του Ωραιοκάστρου να αντιδράσει και να ζητήσει την παραίτηση του Δημάρχου, δήλωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Η κοινωνία του Ωραιοκάστρου πρέπει να ζητήσει την παραίτηση του Δημάρχου», δηλώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, κληθείς να σχολιάσει την άρνηση μερίδας πολιτών να δεχτούν σε σχολεία της περιοχής παιδιά προσφύγων και μεταναστών, προσθέτοντας ότι «το δικαίωμα στην εκπαίδευση δεν είναι διαπραγματεύσιμο, ούτε εξαρτάται από την αυθαίρετη κρίση του οποιουδήποτε».

«Μετά από τη δημόσια τοποθέτηση του Δημάρχου, πιστεύω ότι είναι αναγκαίο η κοινωνία του Ωραιοκάστρου να αντιδράσει και αφενός να ζητήσει την παραίτηση του Δημάρχου, αφετέρου να επιδείξει αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή απέναντι στους πρόσφυγες», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αναφορικά με τη στάση και τις δηλώσεις του Δημάρχου Ωραιοκάστρου δηλώνει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι «πρόκειται για ένα απαράδεκτο και ρατσιστικό παραλήρημα, ιδιαίτερα όταν εκφράζεται από κάποιον που του έχει ανατεθεί, με την ψήφο του λαού, δημόσια αρμοδιότητα».

Επιπλέον, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δηλώνει ότι η στάση του Δημάρχου Ωραιοκάστρου έχει «οπωσδήποτε πλευρές ποινικής ευθύνης οι οποίες πρέπει να αναζητηθούν» και συνεχίζει λέγοντας:« Πέρα από αυτό, υποκινεί τους πολίτες σε τέλεση ποινικών πράξεων».

«Η μισαλλοδοξία και ο ρατσιστικός λόγος είναι στοιχείο εκφασισμού της κοινωνίας μας και γι αυτό το απορρίπτουμε απερίφραστα είτε αναφέρεται σε πρόσφυγες είτε σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα πληθυσμού», τονίζει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.