Skip to main content

Παπουτσής: Θέμα εθνικής κυριαρχίας η προστασία των συνόρων

Την απόφασή του για ενίσχυση των χερσαίων συνόρων στην περιοχή του Έβρου με τη δημιουργία φράχτη υπεραμύνθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
«Η προστασία των συνόρων είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας», δήλωσε στο περιθώριο της Διυπουργικής Επιτροπής για το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, ερωτώμενος για το θέμα της παράνομης μετανάστευσης, ενώ επανέλαβε την απόφαση για ενίσχυση των χερσαίων συνόρων στην περιοχή του Έβρου με θερμικές κάμερες και τη δημιουργία φράχτη.

Για το ζήτημα του ιστορικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας, δήλωσε ότι είναι υποχρέωση της Πολιτείας η προστασία του κέντρου, που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και την ανεξέλεγκτη παρουσία των μεταναστών και συμπλήρωσε ότι τον πρώτο λόγο για τα θέματα αυτά θα έχει ο Δήμος Αθηναίων.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για το θέμα των μεταναστών είπε ότι βρήκε 45 χιλιάδες αιτήσεις ασύλου, τις οποίες εξετάζει προκειμένου να γίνει άμεσα ο επαναπατρισμός όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.