Skip to main content

Παππάς από Θεσσαλονίκη: Έκλεισε η πολιτική συμφωνία με τους θεσμούς

Δηλώσεις του υπουργού στο περιθώριο εκδήλωσης που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Την αισιοδοξία του ότι θα επιτευχθεί συμφωνια και σε τεχνικό επίπεδο εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός  Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς.

«Η πολιτική συμφωνία έχει κλείσει. Είμαστε αισιόδοξοι οτι και σε τεχνικό επίπεδο θα επιτευχθεί εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε βάλει στόχο», υπογράμμισε σε δηλώσεις του.

Όπως τόνισε, «όλες οι πλευρές κατανοούν οτι δεν υπάρχει λόγος για καθυστερήσεις». «Είμαστε αισιόδοξοι οτι και οτι τα ζητήματα των πλεονασμάτων και του χρέους μπορούν να συζητηθούν», ανέφερε ο κ. Παππάς.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εκλογών στην Ολλανδία, ο υπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη διέρχεται μια πολύ μεγαλη κρίση, βρίσκεται σε ενα σταυροδρόμι, καθώς οι πολιτικές της μονομερούς λιτότητας και των μη απολύτως δημοκρατικων διαδικασιων εντός της, δοκιμάζονται και αμφισβητούνται.

«Δύο πολιτικές απλώνονται μπροστά στην Ευρώπη. Η πολιτική επιλογή του μίσους της εθνικής αναδίπλωσης και της επιστροφής στο νεοεθνικισμό και η πολιτική προοπτική της επαναφοράς των πολιτικών της κοινωνικής συνοχής, της αναδιανομής των πλεονασμάτων και της βαθιάς δημοκρατικής τομής στη λειτουργία της. Η ευρωπαϊκή Αριστερά αυτη την πολιτική προοπτική επιδιώκει και δουλεύει. Και καλεί και άλλες πολιτικές δυνάμεις και ευρωπαικες οικογένειες αυτά τα πράγματα να τα ζυγίσουν ωστε να μπορέσουμε συγκροτημένα να κάνουμε τις τομές που είναι απαραίτητες για την πορεία του κοινού ευρωπαικου οικοδομήματος», τόνισε ο κ. Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης είναι ομιλητής της ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα «Ψηφιακή πολιτική, Δίκτυα και Ανάπτυξη», που διοργανώνει το Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.