Skip to main content

Παππάς: Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και η ΝΔ θα τις χάσει

Ο υπουργός κατηγορεί τον Κυρ. Μητσοτάκη πως στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επέλεξε να ταυτιστεί με συγκεκριμένους κύκλους των δανειστών

«Εκλογές θα γίνουν το 2019 και η ΝΔ θα τις χάσει» δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

Απαντώντας σε όσους υποστηρίζουν ότι «το πρόγραμμα δεν βγαίνει» και ότι θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να πάει σε εκλογές για να αποφύγει νέα μέτρα λιτότητας, ο κ. Παππάς σημειώνει πως «αυτό που δεν βγαίνει είναι η στρατηγική κάποιων για αριστερή παρένθεση». Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν λειτουργεί πλέον με το μοντέλο εσωτερική κυβέρνηση-εσωτερική αντιπολίτευση και υπογραμμίζει τον «ζωντανό διάλογο» που διεξάγεται στο κόμμα. Υπενθυμίζει επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας επανεξελέγη πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 93,5%.

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνοντας ότι η ΝΔ έλεγε «κλείστε τη συμφωνία γιατί καταστρέφεται η χώρα» και «μόλις την κλείσαμε φωνάζουν ότι καταστρέφουμε τη χώρα επειδή κλείσαμε συμφωνία πολύ καλύτερη από αυτή που μας καλούσαν να υπογράψουμε». Σημειώνει επίσης ότι «ο κ. Μητσοτάκης πήγε από την παρένθεση στην παραζάλη» και κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων επέλεξε να ταυτιστεί με συγκεκριμένους κύκλους των δανειστών.

Ερωτηθείς για τη διεύρυνση του κόμματος και το 'άνοιγμα' στο ΠΑΣΟΚ, τονίζει, «ο στόχος της διεύρυνσης του άξονα στήριξης ενός προοδευτικού προγράμματος ανάταξης της οικονομίας και αναστήλωσης του κοινωνικού κράτους είναι θεμιτός και διαρκής».

Για τον Κώστα Σημίτη και τις Εξεταστικές δηλώνει πως από τον πρώην πρωθυπουργό «αναμέναμε μια εξήγηση προς τον ελληνικό λαό, για το πώς φτάσαμε στη χρεοκοπία, για ποιο λόγο το χρέος επί των ημερών του εκτοξεύθηκε από τα 100 στα 180 δισ. και πώς εξετράφη το σύστημα που 'σάρωσε' τα πάντα (...)». Όπως επισημαίνει, «η αριστερά δεν μπορεί παρά να έχει ατζέντα διαφάνειας και απόδοσης ευθυνών εάν αυτό προκύπτει από τα γεγονότα».

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, αναφέρει ότι «χρειάζεται λίγη προσπάθεια από την πλευρά του κ. Στουρνάρα για να παραμένει στο δικό του πεδίο αρμοδιοτήτων».