Skip to main content

Συνάντηση Νίκου Παππά με τον υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ

Οι τελευταίες εξελίξεις αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε μια χώρα αξιόπιστο οικονομικό εταίρο, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Συνάντηση με το υφυπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Στέφαν Σέλινγκ είχε σήμερα στην αμερικανική πρωτεύουσα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Ο κ. Παππάς δήλωσε χαρακτηριστικά πως «οι τελευταίες εξελίξεις, αναβαθμίζουν την Ελλάδα σε μια χώρα αξιόπιστο οικονομικό εταίρο, η οποία είναι σε θέση πλέον να εγγυηθεί ένα μακροπρόθεσμα σταθερό και ευνοϊκό περιβάλλον εμπορικών συναλλαγών».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «ο Αμερικανός υφυπουργός ενημερώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας για τις θετικές ειδήσεις γύρω από την ελληνική οικονομία, η οποία όχι απλά επιτυγχάνει αλλά υπερβαίνει τους στόχους».

Από ελληνικής πλευράς, προστίθεται στην ανακοίνωση, αναλύθηκε το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που επιτεύχθηκε στο Eurogroup της 9ης Μαΐου, σε συνδυασμό με την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης σχετικά με το χρέος.

'Οπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι το κλείσιμο της αξιολόγησης ανοίγει το δρόμο ώστε άμεσα να εκταμιευθεί χρηματοδότηση η οποία δεν θα καλύψει απλά τις τρέχουσες ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα είναι σημαντικά υψηλότερη ώστε να κατευθυνθεί και σε μεγάλου ύψους ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενισχύοντας άμεσα και καίρια τη ρευστότητα στην αγορά.

Στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, και οι εξελίξεις σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ, τον αγωγό IGB και τον πλωτό τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και θέματα που αφορούν στις φαρμακευτικές εταιρείες (ληξιπρόθεσμες οφειλές, νοσοκομειακό claw back, τιμολογήσεις και πατέντες).