Skip to main content

Παππάς: Οι νέες τεχνολογίες για την αντιμετώπιση της νησιωτικότητας

Η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει την απομόνωση που γνώρισε η νησιωτική Ελλάδα και ξέρει πως μπορεί να αντιμετωπιστεί, είπε ο υπουργός.

Στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της νησιωτικότητας, καθώς οι ανισότητες είναι η ρίζα των κρίσεων, αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, κατά την ομιλία του στο αναπτυξιακό συνέδριο Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο "Ρόδος Παλάς".

Η σημερινή κυβέρνηση γνωρίζει την απομόνωση που γνώρισε η νησιωτική Ελλάδα και ξέρει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να αντιμετωπιστεί, είπε ο υπουργός, διαβεβαιώνοντας ότι τα ζητήματα του Νοτίου Αιγαίου είναι υψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, που έχει ως βασική αρχή «να μην αφήσουμε κανέναν πολίτη πίσω», η οποία βρίσκεται στην «καρδιά» του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται οι κυβερνώντες.

Παρατήρησε, μάλιστα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως η απομόνωση που μπορεί να αντιμετωπίζει ένας κάτοικος νησιού είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή ενός κατοίκου ορεινού χωριού της ηπειρωτικής Ελλάδας.