Skip to main content

Παππάς: Ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι στην Τουρκία

Το σοφόν είναι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής.

«Η κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο δεν επήλθε επειδή επισκέφθηκε ο Ερντογάν στην Ελλάδα, αλλά επειδή η Τουρκία αντιμετωπίζει αδιέξοδα σε άλλα μέτωπα» επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε την κατάσταση «ανησυχητική», όμως σημείωσε πως η Ελλάδα έχει την αποτρεπτική ικανότητα με μεγάλη διπλωματική ισχύ και πρέπει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες σε διπλωματικό επίπεδο.

«Το σοφόν είναι με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, διότι κάποιοι στην Τουρκία ίσως θέλουν να κάνουν την Ελλάδα μέρος του κάδρου της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή» είπε ο κ. Παππάς μιλώντας στην ΕΡΤ, καλώντας την Άγκυρα να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και το απαραβίαστο των συνόρων.

Σχετικά με την υπόθεση Novartis o υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έβγαινε λαβωμένη αν δεν έπραττε αυτά που έπρεπε και σημείωσε ότι ουδείς μπορεί να μιλά για «σκευωρία», λέγοντας ότι στο ζήτημα αυτό δεν είναι ενιαίο το μέτωπο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. Παρέπεμψε επίσης στη λαϊκή ρήση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», είπε ότι «έρχονται εξελίξεις» και «τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους».

Ως προς το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ ο κ. Παππάς είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να βρεθεί λύση.