Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΠΑΠΠΑΣ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ είχε δηλώσει χθες, Πέμπτη, πως οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν όσα προβλέπονται από το νόμο, «όπως όλοι οι πολίτες».

Θετικά σχολίασε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς τις δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Κυρανάκη, σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ είχε δηλώσει χθες, Πέμπτη, πως οι καναλάρχες πρέπει να πληρώσουν όσα προβλέπονται από το νόμο, «όπως και όλοι οι πολίτες». Σε ό,τι αφορά το τίμημα εκάστης άδειας, ο κ. Κυρανάκης έκρινε πως δεν είναι κάτι υπερβολικό «με βάση την αγορά και τα διαφημιστικά έσοδα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο υπουργός κ. Παππάς ανέφερε: «Νομίζω ότι ένας παρατηρητής που κοιτάει παρακάτω από την επιφάνεια μιας πολιτικής αντιπαράθεσης θα αντιληφθεί πως υπάρχει μια διαφοροποίηση της ΝΔ που φτάνει στη διατύπωση αυτή, η οποία απέχει πάρα πολύ από τις διατυπώσεις που έλεγαν πως έπρεπε να είναι απεριόριστος ο αριθμός ή ότι δεν υπήρχε θέμα καταβολής ποσού καθώς καλυπτόταν από τη Digea».

Σχολιάζοντας τη δήλωση Κυρανάκη, ότι τα 35 εκατ. ευρώ για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν αποτελούν «υπερβολικό» τίμημα, ο κ. Παππάς είπε: «Αυτή η δήλωση καταγράφεται στα θετικά, ιδιαίτερα η δήλωση ότι αυτά τα 35 εκατομμύρια είναι ένα εύλογο τίμημα. Στην πολιτική αντιπαράθεση υπάρχουν ηθικά και θεσμικά όρια. Η θέση του κ. Κυρανάκη είναι για εμάς αυτονόητη και είναι θετικό ότι επαναλαμβάνεται και από τη δική τους τη μεριά. Το ΕΣΡ έχει αναφέρει πως θα υπάρχουν επτά άδειες και πλέον αυτός ο κύκλος πρέπει να κλείσει».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ