Skip to main content

Παρά τη μείωση εσόδων στον τουρισμό, οι επενδύσεις επιταχύνονται

Μπορεί τα έσοδα από τη φετινή τουριστική περίοδο να μην είναι τελικώς αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, οι επενδύσεις, όμως, δεν σταματούν

Μπορεί τα έσοδα από τη φετινή τουριστική περίοδο να μην είναι τελικώς αυξημένα σε σχέση με πέρυσι, αν και ο αριθμός των αφίξεων ήταν μεγαλύτερος (σσ προφανώς, όσοι ήρθαν, ξόδεξαν λιγότερα, γιατί εκμεταλλεύτηκαν μεγάλα εκπτωτικά πακέτα, που δόθηκαν κυρίως στις αρχές καλοκαιριού), αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι επενδύσεις στον κλάδο σταματούν. Αντιθέτως, επιταχύνονται, αν κρίνει κανείς από τις τελευταίες εξελίξεις που δρομολογούνται στον κλάδο.

Για τη μια από αυτές, μάλιστα, η Voria.gr, σας είχε ενημερώσει εδώ και μήνες. Μιλάμε για τις συζητήσεις που γράφαμε ότι είχαν ξεκινήσει στο παρασκήνιο για να επαναλειτουργήσει το Club Med, στην Κω (περιοχή «Κέφαλος»). Λοιπόν, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, το ξενοδοχείο περνά στον όμιλο Ανδρεάδη-Ikos, ο οποίος ξεκινά άμεσα εργασίες ανακαίνισης της μονάδας, η οποία είναι ανενεργή.

Η άλλη εξέλιξη αφορά στον όμιλο Marriott που ανακοίνωσε συνεργασία επί ελληνικού εδάφους με τον όμιλο Χανδρή (έχει στο χαρτοφυλάκιο του πέντε ξενοδοχεία). Κι έτσι σηματοδοτείται  η επιστροφή του στην Ελλάδα μετά από απουσία περίπου δύο ετών.

Με βάση τη συμφωνία, το ξενοδοχείο Metropolitan θα ανακαινισθεί (πρόκειται για επένδυση 15 εκατ. ευρώ) έως το 2018 και θα μετονομασθεί σε Athens Marriott.