Skip to main content

Παράδοση της ηγεσίας του PKK ζητά η Τουρκία

Η Τουρκία αξίωσε από τις ΗΠΑ, το Ιράκ και τις αρχές στο ιρακινό Κουρδιστάν να τις παραδώσουν την ηγεσία του Κόμματος των Κούρδων Εργατών που έχουν βρει καταφύγιο στους ιρακινούς ορεινούς όγκους.
Η Τουρκία αξίωσε από τις ΗΠΑ, το Ιράκ και τις αρχές στο ιρακινό Κουρδιστάν να τις παραδώσουν την ηγεσία του Κόμματος των Κούρδων Εργατών (ΡΚΚ) που έχουν βρει καταφύγιο στους ιρακινούς ορεινούς όγκους, τονίζει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα Χουριέτ.

Ένας κατάλογος με 248 αντάρτες, μεταξύ τους και στρατιωτικοί διοικητές όπως ο Μουράτ Καραγιλάν, ο Τζεμίλ Μπαγίκ και ο Ντουράν Καλκάν, παραδόθηκε από την Τουρκία στις αμερικανικές, ιρακινές και κουρδικές αρχές, ώστε να παραδωθούν «το συντομότερο δυνατόν» στις τουρκικές αρχές, υπογραμμίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές-πλην όμως ανώνυμες-πηγές.

Η Τουρκία προτείνει επίσης, «εάν είναι αναγκαίο», μία κοινή επιχείρηση για τη σύλληψή τους, προσθέτει η εφημερίδα.

«Ο κλοιός ποτέ δεν είχε κλείσει τόσο στενά» γύρω από την ηγεσία των κούρδων ανταρτών, που διαθέτουν τα ορμητήριά τους στο βόρειο Ιράκ, που τελεί υπό κουρδική αυτοτέλεια, και από τα τέλη Μαΐου έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στο τουρκικό έδαφος.