Skip to main content

Παραδοσιακό γλέντι την Καθαρή Δευτέρα στην Καλαμαριά

Θα στρωθεί ένα μεγάλο υπαίθριο τραπέζι στο Κόδρα με φασόλια, λαγάνες, ντολμαδάκια και ποικιλία από διάφορα άλλα σαρακοστιανά

Παραδοσιακό γλέντι με ξεφάντωμα από το πρωί «υπόσχεται» ο Δήμος Καλαμαριάς, την Καθαρά Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2016.

Όσοι επιλέξουν να παραμείνουν εντός των τειχών δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αν ανηφορίσουν προς το πρώην στρατόπεδο Κόδρα, καθώς το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα και τα σαρακοστιανά  εδέσματα θα τους «ανταμείψουν», ενώ μικρά και... μεγάλα παιδιά θα επιδοθούν στο πέταγμα του χαρταετού, στον ιδανικό προσφερόμενο χώρο του Κόδρα.

Εκατοντάδες κιλά φασόλια θα αρχίσουν από πολύ νωρίς να βράζουν και μαζί με λαγάνες, ντολμαδάκια και ποικιλία από διάφορα άλλα σαρακοστιανά που θα απλωθούν στο μεγάλο υπαίθριο τραπέζι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν, όλοι όσοι βρεθούν εκείνη τη μέρα στην Καλαμαριά, έτσι όπως το απαιτεί άλλωστε και η παράδοση.

Παράλληλα το μουσικό συγκρότημα του Γιάννη Βολίκα θα πλημμυρίσει το χώρο με καλό παραδοσιακό τραγούδι και υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στο τραγούδι θα είναι ο Γιάννης Βολίκας, ο Κώστας Κυριακίδης στην ποντιακή λύρα  και στο τραγούδι, ο Κώστας Αργύρογλου στο κλαρίνο, ο Λευτέρης Παύλου στα κρουστά, ο Μιλτιάδης Σπυριδόπουλος στο λαούτο, ο Αστέριος Τράκας θα είναι στο βιολί και η Αναστασία Ζαχαριάδου στο κανονάκι.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από τις 10.30 το πρωί και θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι (10.30 –14.00), στον ανοιχτό χώρο του πρώην στρατοπέδου Κόδρα – ένα χώρο που βρίσκεται στην καρδιά της πόλης Καλαμαριάς και «επιτρέπει» την παραδοσιακή έξοδο των πολιτών στη φύση.   

Παραπονεμένοι όμως δεν πρόκειται να μείνουν και οι μικροί φίλοι στους οποίους θα μοιραστούν πολύχρωμοι χαρταετοί, ενώ ο χώρος ενδείκνυται για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο πέταγμα.

Στο μεταξύ το Σάββατο 12 Μαρτίου από τις 11το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού για τους μικρούς φίλους θα δοθεί παράσταση με ξυλοπόδαρους και καλλιτέχνες δρόμου, θα ακολουθήσουν διασκεδαστικά παιχνίδια  επί σκηνής, ενώ το Εργαστήρι Θεατρικού Μακιγιάζ παρέα με τα παιδιά θα επιδοθούν σε ένα παιχνίδι  Ζωγραφικής  και Μεταμόρφωσης.