Skip to main content

Παραιτείται ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Ομπάμα

Ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου, Λόρενς Σάμερς, θα παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου για να επιστρέψει στην θέση που κατείχε ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.
Ο Λόρενς Σάμερς, ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα θα παραιτηθεί στο τέλος του χρόνου για να επιστρέψει στην θέση που κατείχε ως καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, όπως ανακοίνωσε απόψε ο Λευκός Οίκος

Ο Λόρενς Σάμερς υπηρετούσε ως οικονομικός σύμβουλος από την ημέρα που ο Ομπάμα ανέλαβε την εξουσία και βοήθησε στην ανάπτυξη πολιτικών για να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές δυσκολίες που κληρονόμησε ο Λευκός Οίκος.

Ο 55χρονος Σάμερς, ήταν επικεφαλής του οικονομικού συμβουλίου που ενημέρωνε καθημερινά τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Ομπάμα είχε πει για τον Σάμερς ότι ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε να βγει η χώρα από την ύφεση.

«Ενώ έχουμε πολύ δουλειά μπροστά μας για να διορθώσουμε τις ζημιές που δημιούργησε η ύφεση, βρισκόμαστε σε καλύτερο δρόμο χάρη στα όχι και τόσο μικρά μέτρα που μας υπέδειξε η σοφία του Λάρι», αναφέρει ο πρόεδρος Ομπάμα σε ανακοίνωση του.

Ο Σάμερς συμφώνησε να συνεχίσει να συμβουλεύει τον πρόεδρο, μετέχοντας στο Συμβούλιο Οικονομικών Συμβούλων, ένας ανεξάρτητο σώμα που ιδρύθηκε από τον Ομπάμα εκτός του Λευκού Οίκου για να κάνει πολιτικές συστάσεις.