Skip to main content

Παραλία Θεσσαλονίκης: Μαγευτική το βράδυ, αποκρουστική την ημέρα(φωτο)

Από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και μέχρι το Μέγαρο Μουσικής τις τελευταίες ημέρες τα νερά του Θερμαϊκού έχουν γεμίσει σκουπίδια.

Μπορεί οι εικόνες της παραλίας της νυχτερινής Θεσσαλονίκης όπως τις αποτύπωσε ο φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Motion Team, Βασίλης Βερβερίδης, μέσω drone να είναι εκθαμβωτικές αλλά με το φως της ημέρας δυστυχώς το θέαμα που αντικρίζει όποιος περπατά στη Νέα Παραλία είναι αποκρουστικό.

Από τις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου και μέχρι το Μέγαρο Μουσικής τις τελευταίες ημέρες τα νερά του Θερμαϊκού είναι γεμάτα σκουπίδια. Πλαστικά μπουκάλια και σακούλες, τενεκεδάκια, μπιτόνια -ακόμη και γκαζάκια- επιπλέουν στην παράκτια περιοχή του Θερμαϊκού κόλπου, ενώ σε ορισμένα σημεία υπάρχει και έντονη δυσοσμία.

Η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο Θερμαϊκός κόλπος δημιουργήθηκε μετά και από την ολοκλήρωση στο τέλος Μαρτίου του προγράμματος «Επιφανειακού καθαρισμού» που γίνεται μέσω του ειδικού αντιρρυπαντικού σκάφους «Αλκίππη» της North Aegean Slops και το οποίο τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.  Σύμφωνα με το υπουργείο, η υπογραφή των νέων συμβάσεων με τη North Aegean Slops και τους χορηγούς, φορείς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, που χρηματοδοτούν το πρόγραμμα είναι θέμα ημερών. Αναμένεται, δε, ότι το «Αλκίππη» θα αρχίσει και πάλι την περισυλλογή απορριμάτων από την επιφάνεια της θάλασσας και παράκτιους χώρους το αργότερο μέσα την επόμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι κάθε μήνα η ποσότητα απορριμμάτων που περισυλλέγει το ειδικά διαμορφωμένο αντιρρυπαντικό σκάφος ανέρχεται κατά μέσο σε 130 κυβικά μέτρα.

Το «Αλκίππη» βγαίνει για την περισυλλογή των απορριμμάτων έξι φορές την εβδομάδα, για έξι ώρες ημερησίως, ενώ όταν απαιτείται μπορεί να βγει και δυο φορές στη διάρκεια της ημέρας.