Skip to main content

Παραμένει σε χέρια «καραμανλικών» το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Τελετή παράδοσης παραλαβής με πολιτικές δηλώσεις κυρίως από την απελθούσα Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά. Νέος υπηρεσιακός υπουργός ο Φ. Τσαλίδης.

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Καθήκοντα στη θέση της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά ανέλαβε ο υπηρεσιακός, Φίλιππος Τσαλίδης.

Στις δηλώσεις της η απελθούσα υφυπουργός, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, επισήμανε ότι επιλογή των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να παραμείνει το ΥΜΑΘ υπουργείο, επιλογή την οποία όπως είπε σεβάστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Τώρα επιθυμία και των δύο κομμάτων να αναβαθμιστεί ο ρόλος του. Είχε μετατραπεί σε υπουργείο διαμαρτυριών και παρελάσεων. Σε ένα υπουργείο της εκάστοτε εκλογικής περιφέρειας του εκάστοτε υπουργού και τελευταία σε υπουργείο της Θεσσαλονίκης. Εμείς το οριοθέτησαμε από τη Φλώρινα μέχρι τον Έβρο», τόνισε η κ. Τσαρουχά.

Η ίδια τόνισε ότι είχε επιφυλάξεις για τη συγκυβέρνηση του κόμματός της των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως σημείωσε ότι «κέρδισαν την εκτίμηση μου». Ευχαρίστησε μάλιστα τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

«Αριστεροί και δεξιοί μπορούν να συνυπάρξουν στην κυβέρνηση αρκεί να μην τους αγγίζει η διαπλοκή. Επιστρέφω στις Σέρρες για να δώσω ακόμα μια μάχη. Με τη δύναμη του Θεού θα τα καταφέρουμε», είπε για την εκλογική μάχη και τους ΑΝΕΛ η κ. Τσαρουχά και μίλησε για «αντεπίθεση της λογικής».

Από την πλευρά του ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης επισήμανε ότι θα έχει καθημερινή παρουσία στο υπουργείο και δήλωσε παρών σε κάθε εκκρεμότητα, σε κάθε ζήτημα και πρόβλημα που υπάρχει.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος συνεχάρη την απελθούσα υπουργό για την καλή συνεργασία που είχαν. Της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εκλογές και την κάλεσε να συνεργαστούν σε άλλα πεδία και στο μέλλον. Συγχαρητήρια έδωσε ο περιφερειάρχης και στον καινούριο υπηρεσιακό υπουργό.

Εξάλλου, ο κ. Τσαλίδης είναι γνωστός «καραμανλικός» (διατέλεσε γενικός γραμματέας επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή) και πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ πολιτικά θεωρείται ότι ανήκει στο περιβάλλον του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Στους «καραμανλικούς» θεωρείται ότι ανήκει και η κ. Τσαρουχά...