Skip to main content

Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας

Στα μπλόκα παραμένουν και σήμερα Κυριακή οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία. Ανοιχτός θα είναι ο κόμβος των Κερδυλλίων για κάποιες ώρες
Κλειστή σε δύο σημεία, εξακολουθεί να παραμένει η Εγνατία Οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων των αγροτών. Έτσι έχουν αποκλειστεί από τρακτέρ ο κόμβος των Κερδυλλίων στο νομό Σερρών, αλλά και ο κόμβος της Χρυσούπολης, στο νομό της Καβάλας.

Ωστόσο, οι αγρότες των Σερρών αποφάσισαν να αφήσουν ανοιχτή την Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας στον κόμβο των Κερδυλλίων για κάποιες ώρες σήμερα εξαιτίας του ποδοσφαιρικού αγώνα Ολυμπιακού- Καβάλας.

Η Εγνατία Οδός θα μείνει ανοιχτή, μόνο στο οδικό ρεύμα Θεσσαλονίκης-Καβάλας από τις 13:00 το μεσημέρι μέχρι τις 17:00 το απόγευμα, για την εξυπηρέτηση της διέλευσης των οπαδών του Ολυμπιακού από τη Θεσσαλονίκη προς την Καβάλα. Το μπλόκο των αγροτών θα ξανακλείσει την Εγνατία Οδό στο κόμπο των Κερδυλλίων, μέχρι τις 22:00 το βράδυ, οπότε θα ανοίξει και πάλι για τρεις ώρες μέχρι τη 01:00 τα ξημερώματα, επιτρέποντας τη διέλευση των αυτοκινήτων στο οδικό ρεύμα της Εγνατίας Οδού από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη.

Εξάλλου, με συγκέντρωση τρακτέρ μπροστά στη Νομαρχία αρχίζουν οι κινητοποιήσεις αγροτών και του νομού Γρεβενών. Οι αγρότες θα παρατάξουν τα αγροτικά μηχανήματα, μέχρι και αύριο, χωρίς να αποκλείσουν την κυκλοφορία και στη συνέχεια σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί θα αποφασίσουν αν θα κινηθούν προς τον κόμβο της Εγνατίας Οδού στο ύψος των Γρεβενών.

Στο Στρυμονικό Σερρών, οι αγρότες συγκεντρώνουν τρακτέρ, χωρίς ωστόσο να δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και από τον κόμβο της Τρίγλιας στην Χαλκιδική, όπου υπάρχει, επίσης, συγκέντρωση τρακτέρ.

Στο νομό της Λάρισας, υπάρχει συγκέντρωση τρακτέρ στη Νίκαια και στα Φάρσαλα, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ωστόσο, αποκλεισμένος από τους αγρότες παραμένει ο κόμβος Βογατσικού στην περιοχή της Καστοριάς, όπου οι αγρότες διακόπτουν την κίνηση των οχημάτων, κατά τακτά χρονικά διαστήματα ανά μία ή μισή ώρα.

Στις περιοχές που κλείνουν οι κόμβοι της Εγνατίας Οδού, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών ή από το παλιό οδικό δίκτυο.

Κατά διαστήματα διακόπτεται η κυκλοφορία στον κόμβο του Βογατσικού, στην π.ε.ο. Καστοριάς - Κοζάνης. Κλειστή παραμένει η Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του Κάστρου και της Ριτσώνας στο νομό Βοιωτίας, καθώς και στην Αλαμάνα Φθιώτιδας. Κλειστή και η παλαιά εθνική Λαμίας - Λιβαδειάς στο 72 χλμ.

Υπενθυμίζεται ότι σε νέο κύκλο δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων μπαίνουν από Δευτέρα οι αγρότες της Θεσσαλίας και του Νομού Λάρισας.