Skip to main content

Παραμένουν τα σκουπίδια σε περιοχές της Καλαμαριάς

Οι περιοχές του Αγ. Γιάννη και του Αγ. Παντελεήμονα έμειναν με τα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο, όταν οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς.

Περίπου 620 τόνους σκουπιδιών έχουν περισυλλέξει από την περασμένη Τετάρτη έως χθες οι εργαζόμενοι και συμβασιούχοι του δήμου Καλαμαριάς από δρόμους και πεζοδρόμια.

Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής κάποιες περιοχές έμειναν με τα σκουπίδια το Σαββατοκύριακο και μάλιστα ενώ οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις περιοχές του Αγ. Γιάννη και του Άγ. Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των περιοχών να αγανακτήσουν για την κατάσταση με τους ξεχειλισμένους κάδους και την έντονη δυσοσμία.

Όπως είπε στη Voria.gr ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Στέλιος Φωτόπουλος, έως σήμερα το μεσημέρι θα έχουν μαζευτεί τα σκουπίδια και από αυτές τις περιοχές. «Έμειναν απορρίμματα στις οδούς Γεννηματά, Παπανδρέου, Τσαγκαλίδη, αλλά σήμερα έως το μεσημέρι, το αργότερο απόγευμα, θα τα έχουμε καθαρίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φωτόπουλος εξήγησε ότι ο όγκος των σκουπιδιών ήταν πάρα πολύ μεγάλος και στα κεντρικά σημεία τα απορριματοφόρα πέρασαν από δύο φορές. «Σε ορισμένες περιοχές πήγαμε και με φορτωτές προκειμένου να καθαρίσουμε», σημείωσε.