Skip to main content

Παραμυθένιο σκηνικό στα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Βόρειας Ελλάδας

Από το «Funtastic Park» στην Τούμπα και τον «Αστερόκοσμο» στη ΔΕΘ έως την «Ονειρούπολη» στη Δράμα και το «Πάρκο των Χρωμάτων» στην Κατερίνη.

Πασπαλισμένα με χρυσόσκονη, γεμάτα λάμψη και με παραμυθένια σκηνικά τα χριστουγεννιάτικα πάρκα της Βόρειας Ελλάδας έχουν αυτή την περίοδο την τιμητική τους και είναι έτοιμα να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες.

Σε πολλές περιοχές τα θεματικά πάρκα, που στήνονται με ξεναγούς ξωτικά και καλικάντζαρους και τους Αϊ Βασίληδες, καλούνται να μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα στον κόσμο.

Το «Funtastic Park» στην Τούμπα, «Αστερόκοσμος» στη ΔΕΘ, η «Ονειρούπολη» στη Δράμα, ο «Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα, το «Πάρκο των Χρωμάτων» στην Κατερίνη, η «Παραμυθοχώρα» στο Στρατώνι Χαλκιδικής, η «Πολιτεία των Ευχών στις Σέρρες και η «Αστερούπολη» στα Ιωάννινα είναι μερικά από τα χριστουγεννιάτικα πάρκα που μπορούν μικροί και μεγάλοι να περάσουν ξέγνοιαστες στιγμές. Τα περισσότερα μέρη έχουν ανοίξει τις πύλες τους και θα παραμείνουν ανοιχτά για τον κόσμο έως τις αρχές της νέας χρονιάς.

Μαγεύει το «Funtastic Park» στην Τούμπα

Φέτος το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Θεσσαλονίκης στήθηκε στην Τούμπα στο Πολιτιστικό Κέντρο, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και με τη συνδρομή της Δ' Δημοτικής Κοινότητας. Πολύχρωμα λαμπόνια, στολισμένα δέντρα, ξύλινα σπιτάκια με είδη για χριστουγεννιάτικες αγορές συνθέτουν το σκηνικό στην συμβολή των οδών Κλεάνθους με Γ. Λαμπράκη. Στην περιοχή λειτουργεί λούνα παρκ και παγοδρόμιο, ενώ κεντρίζει τους μικρούς φίλους το σπίτι του Άγιου Βασίλη. Στο «Funtastic Park» θα πραγματοποιούνται συναυλίες καθώς και θεατρικές παραστάσεις, ενώ τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν στα δημιουργικά εργαστήρια. Το χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00 – 22.00 ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 – 23.00. Θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Ο «Αστερόκοσμος» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Χιλιάδες επισκέπτες αναμένεται να συγκεντρώσει και φέτος ο «Αστερόκοσμος» μέσα στον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ – Helexpo, ο οποίος άνοιξε χθες τις πύλες του. Ο «Αστερόκοσμος» αναπτύσσεται στα περίπτερα 13, 14, 15, με την πλειονότητα των παιχνιδιών και των δράσεων να βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο, προστατεύοντας έτσι τους επισκέπτες από απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες.

Η γενική είσοδος (ατομικό εισιτήριο) κοστίζει 7 ευρώ και περιλαμβάνει: επίσκεψη σε όλο τον «Αστερόκοσμο», απεριόριστη χρήση 16 παιχνιδιών του λούνα-παρκ (τα μισά παιχνίδια βρίσκονται εντός του Περιπτέρου 13 και τα υπόλοιπα εκτός), απεριόριστη πρόσβαση σε 2 παγοδρόμια (εντός του Περιπτέρου 13), αλλά και στο Χωριό των Σκανδαλιάρικων Ξωτικών με τα 4 διαδραστικά Ξωτικόσπιτα (εντός του Περιπτέρου 15) και απεριόριστη συμμετοχή στα δημιουργικά εργαστήρια, τις δράσεις, τα χριστουγεννιάτικα θεάματα και τις θεατρικές παραστάσεις (εντός των Περιπτέρων 14 & 15). Παράλληλα, προσφέρεται δωρεάν πάρκινγκ με είσοδο των οχημάτων από την πύλη εμπορίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Η «Ονειρούπολη» στη Δράμα

Για περισσότερες από 30 μέρες θα έχει το κλειδί της «Ονειρούπολης» ο Άη Βασίλης στην Δράμα.  Κατάφωτη και στολισμένη, με όλα τα σπιτάκια έτοιμα για απολύτως δωρεάν δημιουργικές και διασκεδαστικές δράσεις, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους. 

Ο Δημοτικός Κήπος και η κεντρική πλατεία της Δράμας μεταμορφώθηκαν σε τοπίο μαγικό, όπου μέσα σε ένα φανταστικό φυσικό περιβάλλον, δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό χωριό, «Το Χωριό του Αη Βασίλη». Τα τρένα έχουν  ζεστάνει τις μηχανές τους και περιμένουν τους επιβάτες, οι φούρνοι έχουν ζεσταθεί και περιμένουν τα κουλουράκια, τα πινέλα έχουν βουτηχτεί στα χρώματα και περιμένουν τα παιδικά χεράκια για να ζωγραφίσουν το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Ελλάδας.: Την «Ονειρούπολη» Δράμας. Θα έχει ανοιχτές τις πύλες της έως τις 8 Ιανουαρίου (www.oneiroupoli.gr).

Το «Πάρκο των Χρωμάτων» στην Κατερίνη

Το πάρκο της Κατερίνης χρωματίστηκε από τα πνεύματα των Χριστουγέννων και μεταμορφώθηκε σε ένα μαγικό παραμύθι, σε μια χώρα χρωμάτων και θαυμάτων για μικρούς και μεγάλους για πέντε συνεχόμενες εβδομάδες. Με ελεύθερη είσοδο, ο καθένας μπορεί να απολαύσει και να ζήσει την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εξερευνώντας των 52 στρεμμάτων έκτασης, «πάρκο των χρωμάτων» στην Κατερίνη.

Μουσικά σχήματα, νεανικές μπάντες, χορωδιακά σύνολα καθημερινά γεμίζουν με τους ήχους τους και διασκεδάζουν τους επισκέπτες. Μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, ανιματέρ, ξυλοπόδαροι, ξωτικά, νεράιδες και ήρωες παραμυθιών σας μεταφέρουν σε φανταστικούς κόσμους. Στο Πάρκο υπάρχουν παγοδρόμιο και καρουζέλ και άλλα παιχνίδια του λούνα παρκ. Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

«Παραμυθούπολη» στα Γιαννιτσά

Η Παραμυθούπολη συμπληρώνει φέτος 6 χρόνια λειτουργίας και «ανοίγει τις πύλες της» την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017. Παγοτσουλήθρες, καρουζέλ, τρενάκι, παγοδρόμιο και πλήθος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ομορφαίνουν το μαγευτικό σκηνικό που έχει στηθεί στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών.

Πολιτεία των Ευχών στις Σέρρες

Στις Σέρρες για άλλη μια χρονιά περιμένει να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους μια όμορφη χριστουγεννιάτικη πολιτεία και συγκεκριμένα, η «Πολιτεία των Ευχών». Σε ένα μέρος με εντυπωσιακό διάκοσμο οι επισκέπτες θα ζήσουν το χριστουγεννιάτικο παραμύθι και θα μπορούν να ξεναγηθούν στο σπίτι του Αη Βασίλη και να επισκεφθούν το παγοδρόμιο και το εργοστάσιο σοκολάτας.

«Παραμυθοχώρα» στη Χαλκιδική

Παγοδρόμιο, ξύλινα σπιτάκια, σπίτι του Αη Βασίλη και των ξωτικών, χώρος παρασκευής παραδοσιακών γλυκών και ζαχαρωτών συνθέτουν το σκηνικό στην Παραμυθοχώρα, στο Στρατώνι της Χαλκιδική. Οι επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν όμορφες ώρες στα σπιτάκια, να ακούσουν παραμύθια, να κάνουν βόλτες στο χωριό με τρενάκι. Για 9η συνεχόμενη χρονιά η Παραμυθοχώρα ανοίγει τις πύλες της στις 18 Δεκεμβρίου και με διάρκεια μέχρι τη 1/01/2017.



«Ο Μύλος των Ξωτικών» στα Τρίκαλα

Στην πόλη των Τρικάλων, στον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου» ζωντανεύει για άλλη μια χρονιά, η μαγεία των Χριστουγέννων. Ο «Μύλος των Ξωτικών» έως τις 7 Ιανουαρίου, θα προσφέρει δωρεάν δράσεις στα παιδιά καθώς το σπίτι του Αη Βασίλη, το νεραϊδόσπιτο, το ταχυδρομείο και ο φούρνος των ξωτικών και το μαγεμένο δάσος λειτουργούν ήδη, από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ. Οι επισκέπτες θα παραλαμβάνουν το παραμυθένιο «διαβατήριό» τους και ακολουθώντας τη διαδρομή του «μαγικού χάρτη» (www.milosxotikon.gr).


«Η Αστερούπολη» στα Ιωάννινα

Καθημερινά η Αστερούπολη δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα ενώ συνεχείς είναι οι δράσεις από το πρωί έως και το βράδυ. Οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στα μαγικά μονοπάτια της Αστερούπολης και να ταξιδέψουν στο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Αστερούλας. Παγοδρόμιο, ανοιχτή μουσική σκηνή, μουσική σκηνή Factory of Ioannina με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, εστιατόριο, Λούνα Παρκ, Carousel, το μοναδικό στην Ελλάδα "Εργαστήρι Σοκολάτας", το χωριό του Άη Βασίλη, καφετέριες, περίπτερο, χριστουγεννιάτικη αγορά, περιμένουν με τα ξωτικά και την πριγκήπισσα Αστερούλα. Δείτε το πρόγραμμα (www.asteroupoliioanninon.gr).



«Ξύλινο Χωριό» στη Φλώρινα

Το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργήσει και φέτος στην πόλη της Φλώρινας, στο χώρο του νέου Πάρκου, δίνοντας την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν με τη ψυχή τους την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Από τις 16 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, το «Ξύλινο Χωριό» θα λειτουργεί εντελώς δωρεάν.