Skip to main content

Παραμύθι για παιδιά στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-9 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, και περιλαμβάνει αφήγηση δύο παραδοσιακών παραμυθιών.

Εκδήλωση με τίτλο «Γύρνα φτερωτή του μύλου για να γίνει το ψωμί...», διοργανώνει το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού την Κυριακή 7 Μαΐου 2017 στις 11.30, στην αίθουσα 6 «το βυζαντινό κάστρο» της μόνιμης έκθεσης.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-9 ετών, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, και περιλαμβάνει αφήγηση δύο παραδοσιακών παραμυθιών από την Κατερίνα Κλεάρχου με την συνοδεία μουσικών οργάνων, εμπλουτισμένη με παραδοσιακά τραγούδια και μουσικοκινητικές δραστηριότητες, με θέμα την υδροκίνηση, την λειτουργία του νερόμυλου και την παρασκευή του ψωμιού.

Κατά την διάρκεια της αφήγησης τα παιδιά έχουν την ευκαιρία, μέσα από τις ιστορίες, να γνωρίσουν τον τρόπο κατασκευής - λειτουργίας ενός μύλου, τον χαρακτηριστικό τύπο του μυλωνά, τους χωρικούς που πήγαιναν για να αλέσουν το σιτάρι, τον τρόπο παρασκευής του ψωμιού (θερισμός, αλώνι, ζύμωμα, παραδοσιακός φούρνος), τις κουβέντες τους, τις συνήθειές τους αλλά και τα τραγούδια τους.

Διάρκεια: 45'
Είσοδος ελεύθερη