Τρίτη 14 Αυγούστου 2018
x

ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΦΕΤΩΝ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ

Για τρίτη κατά σειρά φορά, καλείται το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να επιληφθεί της υπόθεσης, η οποία αφορά τις καταγγελίες σε βάρος του Ανδρέα Γεωργίου.

Δεκτή έκανε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Συνεπώς, για τρίτη κατά σειρά φορά, καλείται το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών να επιληφθεί της υπόθεσης, η οποία αφορά τις καταγγελίες που έχουν διατυπωθεί ότι το 2009 προέβη σε αλλοίωση των στοιχείων του ελλείμματος, προκειμένου να διευκολυνθεί η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την κατηγορία αυτή, το Συμβούλιο Εφετών, δύο φορές, έχει απαλλάξει τον Ανδρέα Γεωργίου, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνεται έγγραφο της Eurostat, κατά το οποίο τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2009 υποβλήθηκαν σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτει η Eurostat.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ