Skip to main content

Παραπέμπονται πέντε για κλοπή φορτίου τσιγάρων από τον ΟΛΘ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι δύο εκπρόσωποι εταιρείας εισαγωγών - εξαγωγών, ένας εκτελωνιστής και δύο υπάλληλοι του ΟΛΘ

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν σε Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας υπήκοος ΠΓΔΜ και τέσσερις Έλληνες που κατηγορούνται για την εξαφάνιση φορτίου μέσα από αποθήκη της ΟΛΘ Α.Ε.. Εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κλοπή, λαθρεμπορία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, κατά περίπτωση.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν οι δύο εκπρόσωποι εταιρείας εισαγωγών - εξαγωγών, ένας εκτελωνιστής και δύο υπάλληλοι του ΟΛΘ. Οι παραπάνω φέρονται να αφαίρεσαν παράνομα από αποθήκη του ΟΛΘ Α.Ε συνολικά 2.078 χαρτοκιβώτια με πακέτα τσιγάρα που είχαν δεσμευτεί από το ΣΔΟΕ, το 2012.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα οι εκπρόσωποι της εν λόγω εταιρείας μετέβησαν στην αποθήκη προκειμένου να αναλάβουν νόμιμα 36.054 χαρτοκιβώτια με τσιγάρα διαφόρων τύπων, καθώς είχαν κερδίσει σχετικό διαγωνισμό εκποίησης. Μαζί με τα νόμιμα τσιγάρα όμως αφαίρεσαν τμηματικά και το επίδικο φορτίο προκαλώντας οικονομική ζημιά 3,6 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο.