Skip to main content

Παρασκευόπουλος: Μπορεί και να υπάρχουν λάθη στον νόμο μου

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης παραδέχεται πως στις κατηγορίες που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος.

Την πιθανότητα να υπάρχουν λάθη στον νόμο του περί αποσυμφόρησης των φυλακών παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, επισημαίνοντας ωστόσο πως η έξαρση της εγκληματικότητας δεν σχετίζεται άρρηκτα με τον εν λόγω νόμο. Παράλληλα βάλλεται κατά των ΜΜΕ για την εικόνα που παρουσιάζουν, κάνοντας λόγο για «φαινόμενο λαϊκισμού».

«Σίγουρα προβληματίζομαι μήπως κάποια ρύθμιση δεν ήταν όπως θα έπρεπε. Στις κατηγορίες που υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις, μπορεί να έχει γίνει κάποιο λάθος», παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ και την Σία Κοσιώνη.

Ωστόσο, ο κ. Παρασκευόπουλος απορρίπτει τη σύνδεση του νόμου με την έξαρση της εγκληματικότητας. «Απομονώνοντας ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα του φαινομένου. Το σύνολο δεν δείχνει ούτε έκρηξη της εγκληματικότητας, όπως λέει ο Τύπος, ούτε καν αύξηση στα βαριά εγκλήματα. Προβάλλοντας κάποιες περιπτώσεις, έχουμε φαινόμενο λαϊκισμού», δήλωσε.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης έκανε λόγο για προσωπική στοχοποίηση, ενώ δήλωσε ότι δέχεται απειλές τόσο προς το πρόσωπό του όσο και για την οικογένειά του.

«Εχω ακούσει πολύ χειρότερα, στα οποία μπορείτε να εντάξετε απειλές και ύβρεις σοβαρές, που αφορούν ακόμη και τα παιδιά μου. Οταν κάποιος παρουσιάζεται για μήνες και χρόνια ως ο αίτιος για την αύξηση της εγκληματικότητας στην Ελλάδα, κάποιοι άνθρωποι που έχουν αποτελέσει θύματα εγκλημάτων μπορεί να θελήσουν να στραφούν εναντίον του», δήλωσε.