Skip to main content

Παράσταση διαμαρτυρίας κτηνοτρόφων αύριο σε ΟΠΕΚΕΠΕ και ΥΠΑΑΤ

Βασική ενίσχυση, εξισωτικές, συνδεδεμένη, πετρέλαιο, βιολογικά προγράμματα παραμένουν ακόμη απλήρωτα, δηλώνει ο επικεφαλής της Ένωσης Κτηνοτρόφων

Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προγραμματίζει για αύριο το μεσημέρι το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων.

Βασικοί λόγοι διαμαρτυρίας των κτηνοτρόφων, σύμφωνα με τον επικεφαλής τους, Δ. Καμπούρη, είναι «όχι μόνο τα ζητήματα των ασφαλιστικού και φορολογικού, αλλά και τα θέματα της κτηνοτροφίας και κυρίως το θέμα των πληρωμών που παραμένουν σε εκκρεμότητα».

«Βασική ενίσχυση, εξισωτικές, συνδεδεμένη, πετρέλαιο, βιολογικά προγράμματα παραμένουν ακόμη απλήρωτα με τους εξαθλειωμένους κτηνοτρόφους να προσπαθούν να επιβιώσουν» δήλωσε ο κ. Καμπούρης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

«Απαιτούμε την άμεση πληρωμή τους, όπως επίσης και την επίλυση θεσμικών αιτημάτων τους που χρονίζουν άλυτα και δεν έχουν οικονομικό κόστος. Απαιτούμε επίσης τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία των αγελαδοτρόφων και του αγελαδινού γάλατος από τις αθρόες εισαγωγές», πρόσθεσε.