Skip to main content

Παράσταση διαμαρτυρίας της ΛΑΕ έξω από την τουρκική πρεσβεία

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε πως η παράταξή του αγωνίζεται στην πρώτη γραμμή για την ειρήνη, την σταθερότητα και τον σεβασμό των συνόρων

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑΕ, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έξω από την τουρκική πρεσβεία όπου παρέμειναν για περισσότερα από 20 λεπτά.

Αφού αιφνιδίασαν την Αστυνομία κατόρθωσαν να αναρτήσουν δύο μεγάλα πανό που ανέγραφαν «Λευτεριά στο Αφρίν» και «Λευτεριά στους δύο Έλληνες φυλακισμένους στρατιωτικούς».

Κεντρικό σύνθημα των στελεχών ήταν: «Ελλάδα - Κύπρος - Τουρκία και Συρία, αγώνας για ειρήνη και ελευθερία».

«Κάναμε σήμερα μια συμβολική διαμαρτυρία μπροστά στην τουρκική πρεσβεία. Τα αιτήματά μας, οι αγωνίες μας είναι δύο, πρώτον να φύγει τώρα, αμέσως, ο τουρκικός στρατός από την Αφρίν. Και δεύτερο μεγάλο αίτημά μας είναι να απελευθερωθούν τώρα αμέσως οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που άδικα και αυθαίρετα έχουν φυλακιστεί από τις τουρκικές αρχές μέχρι την δίκη τους, δηλαδή επ' αόριστον, στις φυλακές της Αδριανούπολης, φυλακές υψίστης ασφαλείας, στις οποίες η Τουρκία φυλακίζει αυτούς που θεωρεί ως πιο επικίνδυνους αντιπάλους του καθεστώτος» δήλωσε ο γραμματέας της ΛΑΕ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε «τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό αυτήν την περίοδο από την ειρήνη, την σταθερότητα, τον σεβασμό των συνόρων, την ασφάλεια των λαών και τον σεβασμό στα αναφαίρετα δικαιώματά τους, στην ελευθερία τους, στην δημοκρατία και στην διεθνή νομιμότητα.

Γι' αυτά αγωνιζόμαστε, γι' αυτά είναι στην πρώτη γραμμή η Λαϊκή Ενότητα».