Skip to main content

Παράταση για εισφορές και δόσεις ζητούν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης

Έναν επιπλέον μήνα προκειμένου να καταβάλουν ασφαλιστικές εισφορές και δόσεις ρυθμισμένων οφειλών, ζητούν οι επαγγελματίες και οι έμποροι του νομού.

Παράταση ενός μήνα στις προθεσμίες για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, ζητεί η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η τραπεζική αργία των τελευταίων εβδομάδων και οι κεφαλαιακοί έλεγχοι επιδείνωσαν περαιτέρω την ήδη δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες «ιδιαίτερα τα τελευταία πέντε μνημονιακά χρόνια».

«Οι προθεσμίες λήγουν κανονικά στις 31 Ιουλίου και ζητάμε να παραταθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου γιατί είναι πάρα πολλοί οι επιχειρηματίες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν», σημειώνει στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Ιωάννης Μανδρίνος.

Το αίτημα διατυπώνεται και επισήμως, σε επιστολή της διοίκησης της ομοσπονδίας προς τους υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης, Γεώργιο Κατρούγκαλο και προς τους διοικητές του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθεων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Αναστάσιο Πετρόπουλο και του ΙΚΑ, Ιωάννη Θεωνά.

«Χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν καθημερινά λουκέτα και πολλές άλλες είναι αντιμέτωπες με προβλήματα αδυναμίας, να πληρώσουν τις εισφορές τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τις ρυθμισμένες υποχρεώσεις τους προς αυτά και προς την εφορία. Βεβαίως, η κυβέρνηση με την απόφαση ρύθμισης των 100 δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ταμεία και την εφορία, έδωσε ένα πολύ σοβαρό κίνητρο για την αποπληρωμή των οφειλών αυτών. Δυστυχώς όμως, λόγω της τελευταίας τραπεζικής αργίας και της αδυναμίας ρευστότητας στην αγορά, οι επιχειρηματίες αδυνατούν πλέον να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και μάλιστα στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν καθοριστεί από την ρυθμιστική απόφαση», καταλήγει η επιστολή, που κοινοποιείται και στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.