Skip to main content

Παράταση για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ ζητούν οι φοροτεχνικοί

Ζητούν, ακόμη, αλλαγή των ημερομηνιών μετάταξης σε νέο καθεστώς ΦΠΑ - Επιστολή ΠΟΦΕΕ σε Χουλιαράκη, Παπανάτσιου και Πιτσιλή

Παράταση της προθεσμίας υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ, αλλά και των ημερομηνιών μετάταξης σε νέο καθεστώς ΦΠΑ, ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), με επιστολή της προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, την υφυπουργό Κ. Παπανάτσιου και τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλή.

Στην επιστολή της η ΠΟΦΕΕ επισημαίνει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ για το 4ο τρίμηνο του 2016, λήγει στο τέλος του μήνα. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών που έχουν επικρατήσει το τελευταίο διάστημα σε όλη τη χώρα, θεωρεί ότι μια παράταση 10 ημερών στην υποβολή των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ είναι απαραίτητη για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία, όπως σημειώνει, γνωρίζοντας ότι υπάρχει έλλειψη εξουσιοδοτικής διάταξης ως προς το θέμα παράτασης των ημερομηνιών της μετάταξης, και λόγω του μεγάλου αριθμού των υπόχρεων αγροτών προς μετάταξη (ειδικό ή κανονικό) που προκύπτει μέχρι 30/1 και των προβλημάτων που παρουσιάζει το σύστημα IRIS του ΟΠΕΚΕΠΕ, θεωρεί ότι η καταληκτική ημερομηνία πρέπει να μεταφερθεί στο τέλος Φεβρουαρίου.