Skip to main content

Παράταση των συμβάσεών τους ζητούν 432 υπάλληλοι του δήμου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν 432 συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Νοεμβρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησαν 432 συμβασιούχοι στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 31 Νοεμβρίου.

Οι συμβασιούχοι ζήτησαν, μέσω της εκπροσώπου τους Σοφίας Εξαδακτύλου, να παραταθούν οι συμβάσεις τους καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Δικαίωμα στη δουλειά έχουν όλοι. Και εμείς και το νέο οκτάμηνο. Γιατί ο Δήμος έχει μεγάλες ανάγκες στο τομέα της καθαριότητας και χρειαζόμαστε όλοι» τόνισε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι εντός της εβδομάδας θα συναντηθεί με τους συμβασιούχους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι δεν υπόσχεται τίποτα. «Ξέρετε ότι αυτή η διοίκηση έχει κάνει το παν για να μείνουν οι εργαζόμενοι στη θέση τους» σημείωσε, τονίζοντας ότι κυρίως στην καθαριότητα ο δήμος θέλει μόνιμο προσωπικό.  

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλος Μηταφίδης που ήταν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ανέφερε, μιλώντας με δημοσιογράφους, έχει αποσπάσει δέσμευση της κυβέρνησης για λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων.

«Η δέσμευση του υπουργείου και σε εμένα προσωπικά είναι ότι θα κατατεθεί βουλευτική τροπολογία σε επερχόμενο νομοσχέδιο ώστε να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στο Δήμο Θεσσαλονίκης που λήγουν αυτό το μήνα», τόνισε ο κ. Μηταφίδης.