Skip to main content

Επίθεση σε εφοριακό που επιχείρησε να βεβαιώσει πρόστιμο σε πωλητή

Θύμα επίθεσης έπεσε ένας εφοριακός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, κατά τη διάρκεια ελέγχου, επιχείρησε να κόψει πρόστιμο σε πλανόδιο πωλητή.

Θύμα επίθεσης έπεσε χθες ένας εφοριακός στη Θεσσαλονίκη, όταν, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε λαϊκή αγορά, στην περιοχή του Κορδελιού, επιχείρησε να βεβαιώσει πρόστιμο σε πλανόδιο μικροπωλητή.

Σύμφωνα με τη σχετική καταγγελία του προέδρου του Συλλόγου Εφοριακών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κιλκίς, Μιχάλη Κούπκα, τη στιγμή που ο εφοριακός βεβαίωσε πρόστιμο στον πλανόδιο πωλητή επειδή δεν έκοβε αποδείξεις, εκείνος του επιτέθηκε τραβώντας του την μπλούζα, προσπαθώντας να του αρπάξει την εντολή ελέγχου και εκστομίζοντας εναντίον του ακατανόμαστες εκφράσεις και ύβρεις.

Στο σημείο κατέφθασε η αστυνομία που συνέλαβε τον πωλητή με τη διαδικασία του αυτοφώροι. Ο μικροπωλητής πέρασε το βράδυ στο κρατητήριο και σήμερα οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους, με αναστολή, για αντίσταση κατά της αρχής. Κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο εφοριακός δεν του επέδειξε την υπηρεσιακή του ταυτότητα, συμπληρώνοντας ότι το μόνο που ο ίδιος έκανε ήταν να πάρει την απόδειξη από τα χέρια του εφοριακού.

«Αναρωτιόμαστε, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν τη σωματική ακεραιότητα των ελεγκτών. Είναι αδιανόητο να δεχόμαστε επιθέσεις επειδή απλώς και μόνο κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Το αίτημά μας είναι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως σε ελέγχους σε πανηγύρια ή λαϊκες αγορές, αυτοί να γίνονται με τη διακριτική παρουσία των αστυνομικών αρχών», λέει στη Voria.gr ο κ. Κούπκας, ο οποίος, πάντως, διαβεβαιώνει οι τα στελέχη των ελεγκτικών υπηρεσιών θα συνεχίσουν απτόητα να επιτελούν το έργο τους στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, έχοντας σύμμαχο τη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

«Πρέπει να αντιληφθούν άπαντες ότι ένας επαγγελματίας που δεν κόβει απόδειξη δεν κλέβει την εφορία, αλλά το δημόσιο, δηλαδή τους υπόλοιπους συμπολίτες τους», τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου των εφοριακών.

Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας - Θράκης - Θεσσαλίας, Άγγελος Δερετζής, χαρακτήρισε "αδικαιολόγητο και ατυχές" το περιστατικό της επίθεσης στον εφοριακό.

Υπενθυμίζεται ότι η Voria.gr με πρόσφατο δημοσίευμά της είχε αποκαλύψει ακόμα ένα περιστατικό πρωτοφανούς καβγά μεταξύ καταστηματάρχη στην περιοχή των Λουλουδάδικων στη Θεσσαλονίκη και δύο γυναικών εφοριακών που πραγματοποιούσαν έλεγχο στο κατάστημα (δείτε περισσότερα εδώ).


Φωτογραφία αρχείου