Skip to main content

Παρεμβάσεις σε 6 σχολεία της Θεσσαλονίκης

Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμες οι παρεμβάσεις πέριξ έξι σχολικών κτηρίων στο δήμο Θεσσαλονίκης, για τη βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολε

Μέχρι το τέλος του έτους θα είναι έτοιμες οι παρεμβάσεις πέριξ έξι σχολικών κτηρίων στο δήμο Θεσσαλονίκης, για τη βελτίωση της ασφάλειας των μαθητών κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από το σχολείο τους. Πρόκειται για σχολεία που βρίσκονται σε καθεμιά από τις έξι δημοτικές κοινότητες του Δήμου Θεσσαλονίκης, και τα οποία, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδημαρχία Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, χρήζουν παρεμβάσεων, καθώς οι συνθήκες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών δεν είναι οι ενδεδειγμένες.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Δήμου για την αποκατάσταση της ασφαλούς πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία τους περιλαμβάνεται η δημιουργία σχολικών προστατευτικών δακτυλίων με ζώνες ήπιας κυκλοφορίας (όρια ταχύτητας 30-40χλμ/ώρα), διαπλατύνσεις πεζοδρομίων στο ύψος των διαβάσεων πεζών για την αποφυγή της παράνομης στάθμευσης, υπερυψωμένες πεζοδιαβάσεις, ειδική σήμανση και σηματοδότηση της περιοχής.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συμμετέχει στην προσπάθεια για πιλοτική εφαρμογή σχετικών μέτρων σε ζώνες γύρω από σχολεία που προωθεί το υπουργείο Υποδομών. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Ανδρέας Κουράκης κατέθεσε την ετοιμότητα και διαθεσιμότητα του Δήμου, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο το περασμένο Σάββατο, με αντικείμενο την οδική ασφάλεια που συγκάλεσε ο υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ κ. Σπ Βούγιας.